Biće povučeni svi zakoni iz skupštinske procedure

Izvor: Blic, 03.Apr.2014, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biće povučeni svi zakoni iz skupštinske procedure

Beograd - Svi zakoni koji se nalaze u skupštinskoj proceduri će biti povučeni i biće dorađeni ili usvojeni u istovetnom obliku u skladu sa novom orijentacijom vlade, rečeno je danas Tanjugu u Vladi Srbije.

U skupštinskoj proceduri trenutno se nalazi oko 100 zakonskih predloga, međunarodnih sporazuma i drugih akata koji će biti povučeni iz procedure zbog uobičajene prakse vlade da to učini posle izbora, iako ne postoji propis koji to definiše.

Nov skupštinski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << saziv "čeka" 74 zakonska predloga koja su u skupštinsku proceduru upućena pre Nove godine, a spisak je već u januaru "dopunjen" sa još 21.

Da je pred novim poslanicima mnogo posla govore i najave da će skupština razmatrati oko 20 zakona čije je usvajanje potrebno za brzi oporavak srpske privrede i bolji život gradjana.

Vlada Srbije je poslednjeg dana u prošloj godini u Skupštinu uputila deset zakonskih predloga, u januaru ove još 14, uglavnom predloga zakona o potvrđivanju međunarodnih sporazuma.

U januaru su i poslanici bili vredni pa je tako grupa od 62 poslanika SNS u skupštinsku proceduru uputila tri predloga zakona - o izmenama Krivičnog zakonika, o izmenama Zakona o javnom tužilaštvu i o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

Poslanici LSV uputili su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o izboru narodnih poslanika, devet poslanika SPS Predlog zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre, dok je predsednik parlamenta Nebojša Stefanović, kao narodni poslanik, u skupštinsku procedruru uputio Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o Narodnoj skupštini.

Na najdužem čekanju je Predlog zakona o izmenama Zakona o PDV koji je 14. juna 2012. uputio Radojko Obradović, poslanik DSS-a, stranke koja na martovskim izborima ostala van parlamenta.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Buduća vlada povlači sve zakone

Izvor: B92, 03.Apr.2014

Beograd -- Svi zakoni koji se nalaze u skupštinskoj proceduri će biti povučeni i biće dorađeni ili usvojeni u istovetnom obliku u skladu sa novom orjentacijom vlade...U skupštinskoj proceduri trenutno se nalazi oko 100 zakonskih predloga, međunarodnih sporazuma i drugih akata koji će biti povučeni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.