BiH: Optužnica za ratni zločin

Izvor: B92, 24.Mar.2015, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Optužnica za ratni zločin

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Adema Kostjerevca (54), državljanina BiH nastanjenog u SAD, zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civila.

Optuženi se tereti da je za vreme rata u BiH, kao pripadnik Vojne policije i Muslimanske brigade Zvornik Armije BiH na području opštine Zvornik, naoružan i pod pretnjom prisilio na seksualni odnos ženu srpske nacionalnosti, koja je bila u drugom stanju i zarobljena u objektu u kojem je stražario.

Silovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i zlostavljanje koje je počinio prouzrokovalo je gubitak trudnoće kod žrtve, prenela je Fena.

Ovaj zločin desio se za vreme sukoba izmedju Armije BiH i Vojske Republike Srpske tokom septembra i oktobra 1992. godine.

Optužnica je prosledjena na potvrdjivanje Sudu BiH, saopšteno je iz Tužilaštva.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Podignuta optužnica za ratni zločin protiv civila

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Mar.2015

SARAJEVO- Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Adema Kostjerevca (54), državljanina BiH nastanjenog u SAD, zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva...Optuženi se tereti da je za vrijeme rata u BiH, kao pripadnik Vojne policije i Muslimanske brigade Zvornik Armije...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.