Bez dogovora u Briselu o telekomunikacijama

Izvor: RTS, 18.Avg.2016, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez dogovora u Briselu o telekomunikacijama

Posle 20 sati razgovora, delegacije Beograda i Prištine u Briselu nisu utvrdile sva pitanja neophodna za sprovođenje sporazuma o telekomunikacijama. U izjavi za RTS šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da je neslaganja manje, ali da dogovora ipak nema.
Đurić je rekao da su jutros u 4.30 završeni razgovori koji su počeli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << juče u 8.30 ujutru, da je smanjen broj tačaka neslaganja, ali da Beograd nije dozvolio ugrožavanje imovine Republike Srbije i principa koji bi kao važni mogli da predstavljaju presedan za buduće razgovore o ovom važnom pitanju.
"Insistirali smo i do kraja ostali dosledni u zaštiti naših interesa i onoga što je dogovoreno na nivou premijera 25. avgusta prošle godine, a što našim građanima na Kosovu i Metohiji, jednom kada sporazum bude sproveden, treba da omogući razgovore sa drugim delovima zemlje bez upotrebe pozivnog broja, po dosadašnjim tarifama i uz zadržavanje dosadašnjih korisničkih brojeva", naveo je Đurić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đurić: Priština želi da prisluškuje naše telefone

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2016

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je večeras da su predstavnici kosovskih Albanaca na poslednjoj rundi razgovora u Briselu neuspešno pokušali da izdejstvuju pristup sistemu "Telekoma Srbija", što bi im omogućilo da prisluškuju telefone građana širom Srbije...Đurić...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.