Bespilotne letelice SAD ubile u Jemenu trojicu ekstremista

Izvor: Blic, 10.Avg.2014, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bespilotne letelice SAD ubile u Jemenu trojicu ekstremista

Američka bespilotna letelica ubila je trojicu pripadnika ekstremističke mreže Al Kaide, napavši danas jednu kuću u centralnom Jemenu, rekli su bezbednosni zvaničnici te zemlje.

Meta je bila kuća u dolini Obeida u provinciji Marib u kojoj je jemenski ogranak Al Kaide vrlo prisutan.

Vašington obučava jemensku vojsku za borbu protiv terorista i pruža joj podršku iz vazduha preko bespilotnih letelica. U tim napadima ubijen je izvesan broj rukovodilaca jemenske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Al Kaide, ali su stradale i desetine civila.

Ekstremisti su u petak likvidirali 14 jemenskih vojnika u gradu Šibam u istočnoj provinciji Hadramavt, što je danas potvrđeno na jednom sajtu koji je povezan sa Al Kaidom.

Na sajtu su objavljene fotografije ekstremista koji proveravaju lične karte vojnika pošto su ih izveli iz autobusa kojim su iz grada Sajun išli na odsustvo u glavni grad Sana.

Al Kaida je saopštila da su njeni pripadnici odveli vojnike na glavnu pijacu grada Šibam i rekli žiteljima da će ti vojnici biti ubijeni jer su učestvovali u vojnim akcijama protiv njih.

Kod Sajuna je prethodnih dana došlo do okršaja jemenske vojske i ekstremista, i samo u dva dana je ubijeno 25 pripadnika Al Kaide. Ministarstvo odbrane je saopštilo da šalje u Sajun pojačanja jer je doznalo da će Al Kaida pokušati da zauzme taj grad.

Al Kaida je u jednom trenutku držala značajan komad teritorije Jemena, ali je vojska pokrenula kontraofanzivu i povratila kontrolu nad ključnim delovima otetog područja.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.