Beograđanin savladao lopova u autobusu

Izvor: Mondo, 30.Jul.2015, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđanin savladao lopova u autobusu

Džeparoši u autobusima u Beogradu haraju godinama unazad, i nažalost dosta puta uspeju u svojim namerama. Ipak, odvažnih ljudi koji će im se suprostaviti još uvek ima. Pročitajte priču našeg čitaoca M.G.

Foto: MONDO, Goran Sivački

”Sve se desilo u sredu u autobusu broj 33, na Slaviji. Na samo par centimetara od mene stajala je devojka,nimalo neobičnog izleda (pristojno obučen) koja je pokušavala jednoj gospođi da izvadi novčanik iz torbe. Naravno,zaustavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sam je. Pitao sam je zašto to radi, ali je ona samo nešto promumlala, jedva da sam čuo. Čak mi se čini da nije govorila na srpskom...ili je to , možda, samo način da izbegne situacije kao što je bila ta”, počinje priču M.G.

Ono što je M.G. “upalo u oči” je neobično velika torba koju je nosila kradljivica.

”Nosila je baš veliku torbu preko ramena i videlo se da je prazna. Verovatno joj je služila da tu drži ruku dok se ne približi žrtvi.”

Najzanimljivije je, ističe on, to što niko od putnika nije reagovao, pa ni policajac koji je bio tik uz njih.

”Žena koju je htela da pokrade mi je silno zahvaljivala, dok su svi drugi putnici ćutali i gledali šta se dešava. Pravi šok sam doživeo kada sam video policajca u odelu koji stoji i ništa ne preduzima. Pitao sam ga da li će da je legitimiše, a on je odreagovao krajne neočekicvano – samo je slegao ramenima.”, kaže M.G. i dodaje da je u tom trenutku izgledalo kao i da policajac ne govori srpski.

”Bio sam toliko zaprepašćen da nisam u tom trenutku pomislio ni da mu zapišem broj značke ili da fotografišem. Kako je moguće da ništa ne može da preduzme?”, pita se M.G.

On je kaže, izašao iz autobusa na Slaviji. Izašla je i devojka džeparoš i otišla svojim putem.

”Šta sam mogao da uradim, ako već policajac nije ništa preduzeo. “, ističe M.G.

Ovaj mladić apeluje na ljude koji se voze “trideset trojkom” kao i autobusom na liniji 48, da budu pažljivi jer džeparoša stalno ima, kao i da spreče krađu ako mogu jer "može i vama da se desi."

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.