Beograd: U Vinči još tinja, nema radioaktivnosti

Izvor: Mondo, 21.Jun.2017, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: U Vinči još tinja, nema radioaktivnosti

Dve trećine žarišta na deponiji u Vinči je zatrpano, a očekuje se da požar uskoro bude potpuno lokalizovan i nema povećanja radiokativnosti u vazduhu, izjavio je zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Foto: Petar Stojanović - MONDO

  On je naglasio da Gradski zavod za javno zdravlje, na osnovu odluke Gradskog štaba za vanredne situacije, dnevno izveštava o kvalitetu vazduha i meri više od 200 jedinjenja u vazduhu.

Prema tome, svi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << njihovi izveštaji o kvalitetu vazduha dostupni su na njihovom sajtu i ništa se ne krije od građana, ponovio je Mladenović, a saopštio Beoinfo.rs.

"Zavod vrši merenja na 24 lokacije, a mi smo zbog žalbi građana koji žive u blizini deponije, tražili da se meri i na još četiri lokacije. Svi ti izveštaji govore da nema dodatnih zagađenja i koncentracija preko graničnih vrednosti. Deponija u Vinči nalazi se na velikoj površini, decenijama se tamo taložilo smeće i ovakve rizike smo imali i ranije. Žarišta su se pojavila na nekoliko mesta i samo gašenje je moralo da traje duže", rekao Mladenović.

Evo šta će se preduzeti zbog požara u Vinči

On je dodao da nema razloga za paniku jer treba verovati Gradskom zavodu za javno zdravlje, koji je renomirana ustanova i dobro radi svoj posao, a ne nekima koji na ovakvoj priči sakupljaju političke poene, jer ovo nije politika.

On je podsetio da je ova gradska vlast 2015. godine započela ozbiljan proces uređenja deponije, da se ona sredi, zatvori, kako bi se drugačije i na savremen način upravljalo otpadom.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Mladenović: Nema povećanja radioaktivnosti u vazduhu Beograda

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jun.2017

Dve trećine žarišta na deponiji u Vinči je zatrpano, očekuje se da požar uskoro bude potpuno lokalizovan i nema povećanja radioaktivnosti u vazduhu, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović...On je rekao da Gradski zavod za javno zdravlje, na osnovu odluke Gradskog štaba za...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.