Beograd: DS ne plaća kiriju na Vračaru

Izvor: Mondo, 28.Sep.2016, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: DS ne plaća kiriju na Vračaru

Opštinski odbor Demokratske stranke na Vračaru tri godine ne plaća opštini korišćenje poslovnog prostora i na ime mesečne zakupnine zgrade u Petrogradskoj ulici, prenosi državni Tanjug pisanje državnih "Večernjih novosti".

Foto: logo

Preduzeće Poslovni prostor Vračar od DS potražuje više od 260.000 dinara.

Iz Poslovnog prostora kažu da je DS u obavezi da svakog meseca za 155 kvadrata plati 4.101 dinar i da tu sumu demokrate nisu izmirivale od >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 2013.

Demokrate potvrđuju da duguju, ali kažu da nije reč o toj sumi već da je dugogodišnja cena bila 17.000 dinara, plus 800 za osiguranje, a da je nova cena korigovana odlukom Skupštine grada Beograda od decembra 2015. gde je predviđeno da stranke plaćaju pet odsto tržišne cene zakupa.

Osim neslaganja u vezi s iznosom duga, između opštine i demokrata postoji neslaganje i o broju kvadrata.

Predsednik opštine Vračar Milan A. Nedeljković objašnjava da je na konkursu 24. marta 1999. opština zaintresovanim kupcima ponudila 308 kvadrata i da je početna cena zakupa po kvadratu bila 41,3 dinara.

DS je, kaže, ponudila 50 dinara i pobedila.

"Godinu i po dana kasnije, 20.decembra 2000. republička Direkcija za imovinu dala je saglasnost opštinskom Poslovnom prostoru da sklopi ugovor sa DS. Problem je što se u tom ugovori navodi da prostor u Petrogradskoj 6 ima samo 155 kvadrata i da mesečno umesto 50, plaćaju samo 2,5 dinara po kvadratu", rekao je Nedeljković.

"Novosti" pišu da je opština Vračar godinama kroz papire izdavala 155 kvadrata. Međutim, zakupci, nekada "Nolit" a sada DS, koristili su čak 308 kvadrata.

Naime, kako navode, suteren i potkrovlje zdanja vodili su se kao zajedničke prostorije, pa ti kvadrati nisu ulazili u konačan račun.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

260.000 DUGA: Demokrate Vračara ne plaćaju kiriju tri godine

Izvor: Kurir, 28.Sep.2016

...Iz Poslovnog prostora kažu da je DS u obavezi da svakog meseca za 155 kvadrata plati 4101 dinar i da tu sumu demokrate nisu izmirivale od 2013 Demokrate potvrđuju da duguju, ali kažu da nije reč o toj sumi već da je dugogodišnja cena bila 17000 dinara, plus 800 za osiguranje, a da je nova cena...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.