Ban pozdravio novo primirje u pojasu Gaze

Izvor: Blic, 11.Avg.2014, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban pozdravio novo primirje u pojasu Gaze

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun pozdravio je uvođenje novog 72-časovnog primirja u pojasu Gaze.

Na predlog Egipta, Izraelci i Palestinci su prihvatili novo primirje koje stupilo na snagu sinoć u 21 čas po srednjoevropskom vremenu.

Ban je izrazio nadu da će primirje "pružiti šansu obema stranama da, pod okriljem Egipta, uspostave trajni mir u interesu civilnog stanovništva".

Generalni sekretar UN je apelovao na strane u sukobu da izbegnu novu eskalaciju sukoba.

Za četiri nedelje nasilja, poginulo je više od 1.939 stanovnika Gaze, dok je na izraelskoj strani stradalo 67 osoba.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Novom Sadu se najviše koristi marihuane

Izvor: Blic, 11.Avg.2014

Na području koje pokriva novosadska Policijska uprava za pola godine zaplenjeno je 100 kilograma marihuane, odnosno tri četvrtine od ukupno zaplenjene droge...Iz novosadske policije navode da je u periodu januar - juni ove godine zaplenjeno 85 kilograma razne droge više nego u istom periodu lani...Prema...

Nastavak na Blic...

Ban pozdravio novo primirje u pojasu Gaze

Izvor: Akter, 11.Avg.2014

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun pozdravio je uvodjenje novog 72-časovnog primirja u pojasu Gaze..Na predlog Egipta, Izraelci i Palestinci su prihvatili novo primirje koje stupilo na snagu u nedelju uveče u 21 čas po srednjoevropskom vremenu...Ban je izrazio nadu da će primirje "pružiti šansu obema...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.