Izvor: Blic, 21.Jun.2017, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"BLIC PATROLA" Evo kako da IZBEGNETE SLAVIJU i od Trošarine do centra stignete ZA SAMO 22 MINUTA

Ako sa Trošarine ili Banjice krećete put centra grada, a želite da izbegnete Autokomandu i Slaviju, najbrži put vam je preko Dedinja, Mostara i kroz Ulicu kneza Miloša.

Radovi na rekonstrukciji Trga Slavija i Bulevara oslobođenja doneli su dodatno opterećenje na inače frekventnom potezu od Autokomande do kružnog toka, te građane primorali da se upuste u pronalazak alternativnih puteva. Juče smo vam ponudili četiri opcije, a ovoga puta smo rešili i da na terenu proverimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koja je najbrža i najbezbolnija, te koja štedi više nerava vozačima.

Startna pozicija bila je stanica na Trošarini, a cilj je bio što brže, poštujući saobraćajne propise, doći do zgrade Narodne skupštine. Kada smo sve sabrali, ispalo je da je varijanta preko Dedinja, Mostara i kroz Kneza Miloša za pola kilometra, ali i čak osam minuta kraća od druge opcije kroz Kumodrašku, Kruševačku, Maksima Gorkog i Bulevar kralja Aleksandra. Prvu rutu smo prošli za 22, a drugu za 30 minuta. Ipak, krenimo redom.

VARIJANTA "A"

Ako se opredelite za ovaj put od Trošarine do Trga Nikole Pašića, stići ćete za relativno očekivano vreme. Ulica Save Maškovića i ulazak u Crnotravsku prilično su prohodni, te iako Crnotravskom prolazi nekoliko linija gradskog prevoza, dve trake u smeru u ka centru omogućavaju lagodan protok vozila, dok je nešto gušći saobraćaj samo na raskrsnici sa Ulicom Bahtijara Vagabzade.

Ulaskom u Neznanog junaka kolovoz se sužava u jednu traku, te vozače mogu usporiti trolejbusi koji tuda saobraćaju. Nakon skretanja u Bulevar kneza Aleksandra očekujte nešto veću gužvu kod KBC „Dr Dragiša Mišović“, ali i nakon prelaza Mostarske petlje. Odatle pa celom dužinom Kneza Miloša saobraćaj je usporen i za tih kilometar i po puta trebaće vam koji minut više nego za celokupnu do tada pređenu kilometražu.

Brojni semafori i priliv saobraćaja iz poprečnih ulica zadržaće vas u ovoj saobraćajnici više od deset minuta i to ukoliko ne vozite u periodu jutarnjeg ili popodnevnog špica.

VARIJANTA "B"

Druga opcija koštaće vas malo više vremena, najpre zbog većeg broja semafora, ali i užih ulica. Za ovaj potez trebalo nam je ravno 30 minuta lagane vožnje.

Od Trošarine smo krenuli Ulicom vojvode Stepe i skrenuli u Kumodrašku u kojoj povremeno dolazi do kraćih zastoja ako vozači nisu u mogućnosti da preteknu autobuse ispred njih, što je čest slučaj imajući u vidu da kolovoz ima po jednu traku za svaki smer. Skretanjem u Ljubićku stiže se i do Kruševačke, takođe uske saobraćajnice sa brojnim preprečnim uličama koje mogu usporiti protok vozila.

Dolaskom do Južnog bulevara saobraćaj je već rasterećeniji, većih zastoja nije bilo ni u Maksima Gorkog, dok od Kalenić pijace, skretanjem u Sinđelićevu, ipak dolazi do novog izazova - stići u Bulevar kralja Aleksandra i smireno proći kroz osam semafora do raskrsnice sa Kneza Miloša. Naročite gužve u ovom bulevaru stvaraju se kod Pravnog fakulteta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.