BG aerodrom očekuje 3,5 miliona putnika

Izvor: Glas javnosti, 18.Sep.2012, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG aerodrom očekuje 3,5 miliona putnika

BEOGRAD - Direktor aerodroma "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević izjavio je danas da očekuje da će u ovoj godini beogradski aerodrom opslužiti oko 3,5 miliona putnika.

On je novinarima rekao da je u julu i avgustu aerodrom "Nikola Tesla" imao ukupno 820.000 putnika, što je istorijski maksimum, a dnevni rekord je oboren 3. avgusta sa 16.241 putnika.

"Očekujem da i dalje budemo najperspektivniji aerodrom u regionu i da nadmašimo sve konkurente, odnosno da imamo više putnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << nego što imaju zajedno aerodromi u Ljubljani i Zagrebu", kazao je Radosavljević.

Prema njegovim rečima, ove godine aerodrom "Nikola Tesla" radi u otežanim uslovima zbog rekonstrukcije i to zahteva dodatne napore zaposlenih kako se ne bi remetio saobraćaj, a putnici osećali manje komforno.

Radosavljević je dodao da se rekonstrukcija odvija u četiri faze, naglasivši da je 75 odsto radova prve faze završeno, a da je tender za drugu fazu već raspisan.

On je najavio i da će pored italijanske niskotarifne aviokompanije "Er uan" (Air One), koja je danas uspostavila avionsku liniju između Beograda i Milana, od 20. novembra na beogradski aerodrom doći i kompanija Katar ervejz.s

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BG aerodrom očekuje 3,5 miliona putnika

Izvor: Kurir, 18.Sep.2012

Dnevni rekord oboren je 3. avgusta sa 16.241 putnika..BEOGRAD - Direktor aerodroma "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević izjavio je danas da očekuje da će u ovoj godini beogradski aerodrom opslužiti oko 3,5 miliona putnika...On je novinarima rekao da je u julu i avgustu aerodrom "Nikola Tesla" imao...

Nastavak na Kurir...

Kirbi: Radujem se saradnji sa Nikolićem i Dačićem

Izvor: Blic, 18.Sep.2012

Novoimenovani ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi doputovao je danas u Beograd gde započinje svoj četvorogodišnji mandat i u prvoj izjavi poručio je da će mu jedan od osnovnih ciljeva biti napredak Srbije na evropskom putu i stabilizovanje ekonomije. .."Veoma sam zadovoljan što sam ovde. Radujem...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.