BG: Sajam obrazovanja EDUfair 6. i 7. marta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2015, 07:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG: Sajam obrazovanja EDUfair 6. i 7. marta

Dvanaesti sajam obrazovanja EDUfair, pod sloganom "A šta ćeš ti da studiraš?", biće održan 6. i 7. marta u Beogradu, uz učešće više od 80 domaćih i inostranih visokoškolskih ustanova.

EDUfair namenjen je maturantima koji žele da nastave svoje školovanje, studentima koje interesuju master studije i stipendije, ali i visokoškolskim institucijama koje mogu da predstave svoje studije i programe. Više informacija o sajmu obrazovanja možete pronaći na sajtu www.edufair.rs.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Na sajmu EDUfair 2015, preko 80 domaćih i inostranih fakulteta i visokih škola iz Srbije i 15 zemalja predstaviće svoje studijske programe, i posetiocima će ukazati na veliki izbor i mogućnosti koje imaju pri biranju njihovog daljeg školovanja i budućih karijera, prenosi portal studentskizivot.com.

I ove godine pokrovitelji sajma su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i grad Beograd. Država počasni gost je Austrija, koja će zainteresovanim studentima predstaviti mogućnosti studiranja na austrijskim univerzitetima. Obrazovni sistem u Austriji jedan je od najcenjenijih u Evropi jer svojim kvalitetnim programima akademskog i stručnog osposobljavanja ističe značaj kombinovanja teorijskog i praktičnog znanja, što studente priprema da odgovore zahtevima svetskog tržišta.

Činjenica je da izbor fakulteta predstavlja jednu od najtežih odluka, pre svega što se tad bira zanimanje za ceo život. Istraživanja pokazuju da tek svaka peta osoba uživa baveći se zanimanjem koje je odabrala. Jedan od razloga koji vodi ovako poražavajućoj statistici jeste i pogrešan izbor fakulteta. Na najvećem regionalnom sajmu obrazovanja, zahvaljujući predstavnicima domaćih i inostranih visokoškolskih institucija, svi zainteresovani će dobiti najbolje usmerenje za ovaj važan životni izbor, kaže se u saopštenju portala studentskizivot.com.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.