Automobil Tesla dobio najbolju moguću ocenu u SAD

Izvor: Blic, 27.Avg.2015, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Automobil Tesla dobio najbolju moguću ocenu u SAD

Električni automobil američke firme Tesla dobio je najvišu moguću ocenu, 100 od 100 poena, u testu američkog časopisa "Konsumer riports", što se odmah odrazilo na berzi na Volstritu.

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

"To nas je oduševilo", rekao je zvaničnik časopisa zadužen za testiranje automobila, Džejk Fišer, navodeći >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je automobil čak premašio 100 poena na skali koja je zato izmenja da bi odrazila performanse tog vozila.

Testiran je model P85D, s dva elektromotora, od kojih jedan pokreće prednje, a jedan zadnje točkove, što ga čini automobilom s pogonom na sva četiri točka. Model S, na kojem je zasnovana sadašnja verzija P85D, pre dve godine je dbio ocenu 99 od 100 poena na istom testu što je bila najviša ocena do tada dodeljena nekom automobilu, s klasičnim ili električnim pogonom.

Po današnjem objavljivanju ocene, deonice Tesle su skočile na Njujorškoj berzi za 7,29 odsto, na 241.22 dolara.

Tesla dominira američkim tržištem električnih automobila pre svega luksuznim modelima S kojih košta oko 80.000 dolara (70.000 evra) i P85D (130.000 dolara).

Očekuje se da Tesla uskoro predstavi novu verziju modela X, svog vozila tipa SUV.

Cilj Tesle je, kako je objavio početkom avgusta, da ove godine proda do 55.000 automobila.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Teslin Model S dobio najbolju moguću ocenu u SAD

Izvor: AutoBlog, 28.Avg.2015, 02:41

Električni automobil američke firme Tesla Motors dobio je najvišu moguću ocenu, 100 od 100 poena, u testu američkog časopisa "Konsumer riports", što se odmah odrazilo na berzi na Volstritu. "To nas je oduševilo", rekao je zvaničnik časopisa zadužen za testiranje automobila, Džejk Fišer,...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.