Australijski Srbin goni teroriste po Kvinslendu

Izvor: Mondo, 01.Nov.2014, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australijski Srbin goni teroriste po Kvinslendu

Pavle Jevtović, šef federalne policije u australijskoj državi Kvindlend, "svakodnevno" sprečava velike kriminalne a sada je dobio i teži zadatak - antiterorističke akcije.

Foto: Screenshot

Prvi čovek federalne policije Kinslenda, koji se istakao u borbi protiv organizovanog kriminala, dobio je nedavno novo zaduženje – sprečavanje slanja novca iz Australije za finansiranje svetskog terorizma, prenose frankfurtske "Vesti" melburnški "Herald san".

Jevtović >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je tako postavljen za šefa Australjiskog centra za izveštaje i analize transakcija (AUSTRAC).

Prema rečima ministra pravosuđa Majkla Kinenea, Jevtovićevo prioritetno zaduženje je sprečavanja finansiranja terorizma Islamske države i sličnih organizacija iz Australije.

Tokom 28 godina u federalnoj policije Jevtović je bio na nizu rukovodećih položaja, među kojima i položaju pomoćnika direktora Biroa za integritet policije u Viktoriji, kao i vršila dužnosti izvršnog direktora Komisije za borbu protiv kriminala.

Specijalna jedinica Eligo te Komisije je sprečila velike operacije pranja para i zaplenila 600 miliona dolara u kešu i drogi.

AUSTRACU na čelu sa Jevtovićem , vlada će dati 20 miliona dolara kako bi podigli svoju sposobnost borbe sa organizovanim kriminalom i terorizmom.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.