Izvor: Nezavisne Novine, 23.Apr.2017, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australija i Novi Zeland odgovaraju na prijetnje S. Koreje

KANBERA - Australija i Novi Zeland pooštrili su svoju retoriku protiv Sjeverne Koreje, nakon što je ta država zaprijetila nuklearnim napadom na Kanberu.

Prijetnja Sjeverne Koreje dolazi po završetku azijske turneje potpredsjednika SAD Majka Pensa.

"Ukoliko Australija nastavi da prati poteze SAD da se izoluje i guši Sjevernu Koreju... to će biti samoubilački čin", rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Sjeverne Koreje, nakon što je ministarka spoljnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << poslova Australije Džuli Bišop rekla da je Pjongjang "ozbiljna ij".

Sjevernokorejski portparol upozorio je Bišopovu da "razmisli dva puta o posljedicama".

Bliski saveznik Australije, Novi Zeland, optužio je Sjevernu Koreju da "ima zle namjere", prenosi AFP.

"Pomislili biste da je ispod njega velika mašinerija ljudi, koji imaju jednako zle namjere", rekao je ministar odbrane Novog Zelanda Džeri Braunli za jednu novozelandsku televiziju, vodeći se time da ljudi ne znaju mnogo o režimu diktatora Sjeverne Koreje Kim Džong Una.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.