Atentat na premijera Donjecke NR

Izvor: Radio 021, 30.Avg.2014, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atentat na premijera Donjecke NR

U Donjecku je danas pokušano ubistvo premijera samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Aleksandra Zaharčenka.

U pokušaju ubistva ranjen je njegov vozač, a Zaharčenko je nepovređen.

Ruske agencije podsećaju da je 7. juna u Donjecku ubijen jedan od pomoćnika predsednika skupštine DNR Denisa Pušilina, Maksim Petruhin, a nekoliko dana kasnije kod zgrade oblasne administracije eksplodiralo je Pušilinovo vozilo i poginulo je nekoliko ljudi.

U maju su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << predstavnici ustanika samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) saopštili da je pokušano ubistvo na lidera LNR Valerija Bolotova, koji je ranjen i smešten u bolnicu.

Zaharčenko sa činom majora maja 2014. godine bio je imenovan za vojnog komandanta Donjecka a posle toga je bio na dužnosti zamenik ministra policije DNR, lično je učestvovao u borbama i bio ranjen.

Predsednik vlade DNR postao je 7. avgusta, pošto je ostavku podneo Aleksandar Borodaj, ističući da je potrebno "formirati jedinstvenu vojnu komandu republike, ostvariti pobedu na frontu".

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.