Apeli za evakuaciju više od 13.000 ugroženih u Kaliforniji

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Avg.2015, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apeli za evakuaciju više od 13.000 ugroženih u Kaliforniji

SAN FRANCISKO - Zbog dvadesetak požara koji danima bjesne u Kaliforniji, na više od 13.000 ljudi je apelovano da se evakuišu.

Na gašenju požara je angažovano blizu 10.000 vatrogasaca, a strm i nepristupačan teren dodatno otežava njihovu borbu, prenosi BBC.

Površine na kojima bukti najveći požar, sjeverno od San Franciska, su se tokom vikenda utrostručile, što je dosad nezapamćena brzina širenja vatre.

Požari, koji su posljedica ljetnog vrelog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << talasa, bukte i u nekim drugim oblastima na zapadu SAD.

U državi Oregon je spaljeno preko 15.000 hektara, dok je u državi Vašington evakuisano 300 ljudi.

Prošle nedjelje je u gašenju požara stradao jedan vatrogasac, dok su četiri osobe povrijeđene. Uništeno je više od dvadeset kuća.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.