Amerikanci u panici: Kim Džong Un poručio da je sukob sa SAD ušao u “poslednju fazu”

Izvor: Telegraf.rs, 05.Jul.2017, 07:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci u panici: Kim Džong Un poručio da je sukob sa SAD ušao u “poslednju fazu”

Severnokrejska interkontinentalna balistička raketa može da nosi "veliku, tešku nuklearnu bojevu glavu", a severnokoresjki lider Kim Džong-Un rekao je da je sukob sa SAD ušao u "poslednju fazu", javlja je zvanična novinska agencija Severne Koreje KCNA, a prenosi AFP.

Raketa, koju je Pjongjang lansirao u utorak, može da dosegne do Aljaske, upozoravaju spoljni eksperti.

Istovremeno, američki državni sekretar Reks Tilerson pozvao je na globalnu akciju nakon što je Severna >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Koreja testirala novorazvijenu interkontinentalnu balističku raketu, i taj potez je nazvao novom eskalacijom nuklearne pretnje Pjongjanga.

Tilerson je u saopštenju upozorio da svaka zemlja koja prima severnokorejske radnike, ili pruža ekonomsku ili vojnu pomoć Pjongjangu, ili pak koja ne primenjuje sankcije UN, "pomaže jedan opasan režim", preneo je Rojters.

SAD su juče zatražile hitan sastanak Saveta bezbednosti UN nakon što je Severna Koreja objavila da je testirala svoju prvu interkontinentalnu balističku raketu, saopštila je misija SAD u UN, a očekuje se da će sastanak biti održan danas.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kim Džong Un: Sukob sa SAD ušao u "finalnu fazu"

Izvor: RTS, 05.Jul.2017

Interkontinentalna balistička raketa koju je juče lansirala Severna Koreja može da nosi "veliku, tešku nuklearnu bojevu glavu" i može da dosegne do Aljaske, upozoravaju spoljni eksperti. Pentagon poručuje da su spremni da brane SAD i njihove saveznike protiv rastuće pretnje Severne Koreje. ...

Nastavak na RTS...

SAD veruju u svoju protivraketnu odbranu

Izvor: Beta, 05.Jul.2017

Pentagon je danas saopštio da ima poverenja u kapacitete SAD da se odbrane od severnokorejskih projektila, nakon što je Pjongjang lansirao potpuno novu interkontinentalnu raketu za koju se veruje da može da dosegne kopnenu teritoriju SAD.Portparol ministarstva odbrane Džef Dejvis rekao je da bi takav...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.