Aleksin zakon se brani danas na Trgu slobode! Odbranimo i našu decu

Izvor: Telegraf.rs, 23.Okt.2016, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksin zakon se brani danas na Trgu slobode! Odbranimo i našu decu

Protestni skup "Stop vršnjačkom nasilju" održaće se danas na Trgu slobode u Novom Sadu, gde će sa početkom u 17.45 sati nastupiti dvominutna tišina.

Kao razlog za okupljanje građani navode da je prošlo godinu dana od pokretanja inicijative za usvajanje "Aleksinog zakona", što još uvek nije učinjeno.

- Opravdanja za neusvajanja ima na pretek, ali i obećanja da će biti usvojen. Deca stradaju u školama, deca stradaju van školskih objekata. Najviše stradaju od strane >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << svojih vršnjaka. Šta država radi po tom pitanju? Zašto ne usvoje zakon koji predlažemo? Zašto neće da dokažu da su na strani naše dece? - stoji u pozivu građana na protest.

Foto-ilustracija: Tanjug/ Jaroslav Pap

Neformalno udruženje građana "Dva minuta tišine", koje organizuje ovaj protest, zapitalo se da li su političari čuli oštri muk, jer su "građani Srbije gromoglasnom tišinom iskazali svoj stav".

Da podsetimo, odluku da sebi oduzme život skokom sa trećeg sprata zgrade, dečak je doneo pre pet godina, zbog učestalih napada vršnjaka iz osnovne škole 2Sretena Mladenovića Mike" u Nišu, koji su ga vređali, jurili, pretili i zbog kojih je dobio potres mozga i zaradio longetu.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

FOTO: Još jednom sa Trga slobode poslat apel da se što pre usvoji "Aleksin zakon"

Izvor: Radio 021, 23.Okt.2016

Više destina Novosađana okupilo se danas na protestnom skupu "Stop vršnjačkom nasilju", na Trgu slobode, sa zahtevom da se usvoji "Aleksin zakon"...Neformalno udruženje građana "Dva minuta tišine", koji svake nedelje već više od godinu dana organizuje protest sa ciljem da se vlastima skrene...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.