Aleks Salmond podnosi ostavku

Izvor: Beta, 19.Sep.2014, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleks Salmond podnosi ostavku

EDINBURG, 19. septembra 2014. (Beta) - Vodja kampanje za nezavisnost Škotske Aleks Salmond izjavio je u petak da podnosi ostavku na mesto premijera Škotske posle poraza na referendumu, javljaju svetske agencije.

"Došlo je vreme da napustim lidersku funkciju, ali kampanja za Škotsku se nastavlja i taj san nikada neće umreti", rekao je novinarima Salmond, lider škotske nacionalne stranke (SNP).

Salmond je dodao da se neće kandidovati na izborima za predsednika stranke na >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << kongresu predvidjenom u novembru, navodeći da će potom podneti ostavku na funkciju premijera Škotske.

Protiv nezavisnosti glasalo je 55,3 odsto birača ili više od dva miliona ljudi, a za nezavisnost 44,7 odsto.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Aleks Salmond najavio ostavku na mesto premijera Škotske

Izvor: Blic, 19.Sep.2014

Vođa kampanje za nezavisnost Škotske Aleks Salmond izjavio je danas da podnosi ostavku na mesto premijera Škotske posle poraza na juče održanom referendumu, javljaju svetske agencije..."Došlo je vreme da napustim lidersku funkciju, ali kampanja za Škotsku se nastavlja i taj san nikada neće umreti",...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.