Akcija uređenja okoline u Kaluđerici

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Apr.2015, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija uređenja okoline u Kaluđerici

PETROVO - Članovi Udruženja građana "Veterani Republike Srpske" i Planinarskog društva "Ozren-Kraljica 883" učestvovali su danas u akciji uređenja okoline u centru ozrenskog naselja Kaluđerica.

Prikupljena je velika količina otpada, koju će Komunalno preduzeće "Voda" iz Petrova odvesti na centralnu deponiju u Petrovu.

Predsjednik Udruženja građana "Veterani Republike Srpske" Anđelko Šešlak pozvao je sve građane da čuvaju Ozren i ostave ga budućim pokoljenjima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
On je ocijenio da je mnogo otpada u šumama i kraj puteva i da je to ogledalo neodgovornih građana.

Šešlak je rekao da se građani ekološki trebaju osvijestiti, a da u zaštiti okoline treba djelovati preventivno i represivno.

Predsjednik Planinarskog društva "Ozren-Kraljica 883" Milomir Vasić rekao je da je cilj akcije da se građanima ukaže na potrebu zaštite okoline.

"Spremni smo da se angažujemo na dobrobiti zajednice", rekao je Vasić i ocijenio da je ekološka svijest građana na niskom nivou.

On je naveo da su prošlogodišnje poplave donijele mnogo smeća i izazvale ekološku katastrofu u dolini rijeke Spreče, koju je nemoguće očistiti zbog zaostalih mina u Sprečanskom Polju.

Prethodnih godina u opštini Petrovo organizovana je ekološka akcija "April - mjesec čistoće", koja je ove godine izostala, pa su pojedina udruženja i građani samoinicijativno organizovali akcije uređenja okoline.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.