Ajkula ubila ženu u Australiji

Izvor: RTS, 03.Apr.2014, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ajkula ubila ženu u Australiji

Velika bela ajkula napala i ubila ženu koja se jutros kupala na popularnoj plaži na istočnoj obali Australije, 340 kilometara južno od Sidneja.

Kristinu Amstrong (63) napala je ajkula dok je pokušavala da prepliva 600 metara od pristaništa do plaže blizu sela Tatra, javlja AP, prenosi Beta.

Žena se plivajući odvojila od ostalih pet plivača, među kojima je bio i njen suprug, Rob Amstrong.

Kako je naveo policijski inspektor Džejson Edmunds, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << grupa je pokušavala da se održi zajedno. Kupači nisu videli ajkulu, već svedoci sa obale. Vrsta ajkule je ostala nepoznata.

Predstavnik lokalnog veća Lian Barns rekao je da je to tradicija i da se svako jutro plivači okupljaju i plivaju od plaže do pristaništa i nazad.

"Ovo je jedno divno obalsko mesto i tužno je kada se ovakve stvari dogode", rekao je Barns.

Kako je policija dalje saopštila, u potrazi za ostacima Kristine Amstrong tragao je helikopter i brod, ali je potraga okončana jer nije dala rezultate.

Iako su ajkule pored obala Australije uobičajena stvar, u proseku u napadima ajkula život izgube dve osobe godišnje.

Policija je u sredu otkrila ostatke jednog 38-godišnjeg čoveka čiji je nestanak prijavljen prošle nedelje, pošto je ronio južno od grada Perta.

Na ostacima su pronađeni ugrizi ajkule, ali još uvek nije utvrđeno da li su nastali pre ili nakon smrti.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Australija, ajkula ubila ženu

Izvor: RTS, 03.Apr.2014

Velika bela ajkula napala i ubila ženu koja se jutros kupala na popularnoj plaži na istočnoj obali Australije, 340 kilometara južno od Sidneja. ..Kristinu Amstrong (63) napala je ajkula dok je pokušavala da prepliva 600 metara od pristaništa do plaže blizu sela Tatra, javlja AP, prenosi Beta...Žena...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.