Ajković prebačen iz Crne Gore u Niš

Izvor: RTS, 15.Avg.2014, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ajković prebačen iz Crne Gore u Niš

Zoran Ajković zvani Ajkula, koji je sredinom juna po poternici srpske policije uhapšen u Crnoj Gori, prebačen je u pritvorsku jedinicu Kazneno popravni zavoda u Nišu, nezvanično saznaje RTS.

Zoran Ajković u Crnoj Gori je uhapšen u rutinskoj saobraćajnoj kontroli i od juna se nalazio u ekstradicionom pritvoru, a potom su crnogorske vlasti odobrile izručenje.

Zoran Ajković treba da bude saslušan u Višem sudu u Nišu zbog sumnje da je umešan u iznudu u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su učestvovavli i njegov brat Mirko Ajković i još trojica Prokupčana.

Oni se terete da su bračni par iz okoline Niša primorali da im plac vredan 11 miliona dinara prodaju tražeći im da plate nepostojeći dug od 10.000 evra.

Pored toga Ajković se sumnjiči da je utajom poreza stekao više od 20 miliona dinara koje je iskoristio za privatizaciju ugostiteljskog preduzeća "Nisa" čime je stekao nekoliko lokala na najboljim lokacijama u Nišu.

Pretpostavlja se da će Ajković u ponedeljak biti izveden pred sudiju za prethodni postupak Višeg suda u Nišu koji će odlučiti o daljem pritvoru.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.