AVIONI ĆE KRETATI I IZ KRALJEVA: Letovi sa aerodroma Morava sledeće godine!

Izvor: Telegraf.rs, 13.Avg.2014, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AVIONI ĆE KRETATI I IZ KRALJEVA: Letovi sa aerodroma Morava sledeće godine!

- Planska dokumenta za proširenje i produženje staze su već napravljena - izjavio je šef Radne grupe za izradu novog Zakona o vazdušnom saobraćaju Zoran Ilić, govoreći o aerodromu "Morava" u Lađevcima

Razvoj civilnog vazdušnog saobraćaja na aerodromu “Morava” u Lađevcima moguć je ukoliko Kraljevo i država utvrde da postoji zajednički interes. Prvi avion mogao bi da poleti krajem naredne letnje sezone, rekao je šef Radne grupe za izradu novog Zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << o vazdušnom saobraćaju Zoran Ilić.

Kako prenose “Novosti”, on je ocenio da koraci koji su preduzimani tokom konverzije vojnog aerodroma Lađevci u civilni možda nisu bili najpravilniji. Naime, najpre je napravljen putnički terminal, koji može odmah da se stavi u pogon, iako stanje poletno-sletne staze nije zadovoljavajuće.

Staza je bila dizajnirana za vojne vazduhoplove, koji su mnogo manje zahtevni i gabaritno su manji od kargo i putničkih aviona iz civilnog vazdušnog saobraćaja.

Foto: Tanjug

- Planska dokumenta za proširenje i produženje staze su već napravljena, kao i inicijativa da se razvije mreža takozvanih taksi ili rulnih staza, koje će povezati pistu sa platformom ispred novog terminala – rekao je Ilić.

Prema onome što se tokom današnje rasprave moglo čuti, najvažnije izmene koje treba da donese novi Zakon o vazdušnom saobraćaju odnose se na stalno podizanje nivoa bezbednosti.

On je podsetio da su bile česte kritike i da terminali na aerodromima nisu prilagođeni osobama sa invaliditetom i da će novi zakon regulisati i tu materiju, kao i oblast odnosa avio-kompanija prema putnicima, njihove odgovornosti prema izgubljenom prtljagu ili izgubljenom letu.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AVIONOM U KRALJEVO: Aerodrom "Morava" bi mogao da bude spreman 2015!

Izvor: Kurir, 14.Avg.2014, 00:35

Razvoj civilnog vazdušnog saobraćaja u Lađevcima moguć je ukoliko Kraljevo i država utvrde da postoji zajednički interes..Prvi avion iz Kraljeva mogao bi da poleti krajem naredne letnje sezone, rekao je šef Radne grupe za izradu novog Zakona o vazdušnom saobraćaju Zoran Ilić. Razvoj civilnog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.