Zašto je Albanija postala nova hit destinacija

Izvor: Mondo, 08.Feb.2016, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je Albanija postala nova hit destinacija

Jedan od najpopularnijih turistički magazin "Lonely planet" svrstao je Albaniju u najinteresantnije turističke destinacije 2016. godine. Pogledajte šta oni preporučuju da se tamo vidi...

Posebno izdvajaju ostvro Sazan, površine tek nešto manje od šest kvadratnih kilometara. Nalazi se na ulazu u Valonski zaliv na jugozapadu Albanije i strateška je tačka u Otrantskom kanalu koji razdvaja Jadransko od Jonskog mora.

Nekadašnja vojna baza iz doba komunizma, prepuna >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bunkera i tunela, danas nije naseljena, a za posetioce je otvorena u julu 2015. godine.

Prema oceni magazina, Albanija nudi jedinstvene atrakcije, ne samo zbog svoje izolacije - zaboravljena arheološka nalazišta i sela gde izgleda da je vreme stalo.

Sa svojim divnim planinskim pejzažima, živopisnom prestonicom Tiranom i plažama koje mogu da konkurišu bilo kojoj mediteranskoj destinaciji, Albanija postaje "iznenađujući hit" Balkana, navodi "Lonely planet".

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Lonli planet: Albanija kao turistička destinacija

Izvor: Press, 08.Feb.2016

Turistički magazin "Lonli planet" svrstao je Albaniju u najinteresantnije turističke destinacije za 2016. godinu, preporučivši svojim čitaocima da obavezno posete ostrvo Sazan. .         Sazan je malo ostrvo, površine...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.