VIDEO: Skoro obična kuća, ali...

Izvor: Vesti-online.com, 31.Avg.2016, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Skoro obična kuća, ali...

Arhitekte-umetnici Aleks Šveder i Vard Šeli napravili su kuću-skulpturu, u kojoj su živeli pet dana tokom izložbenog performansa, a njihovo delo posebno je po tome što se pomera, okreće.

Reč je o kući dugačkoj 13 metara i širokoj 2,6 metara, smeštenoj na vrh stuba visokog 4,5 metara. Može da se okrene za 360 stepeni, a pomera se u skladu sa vremenskim uslovima i kretanjem ljudi u kući.

Nalazi se u Hadson dolini u blizini grada Gent (Belgija), a s obzirom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na to da se kuća gotovo neprestano pomera, znači da se neprestano menja i pogled iz kuće.

Kuća je napravljena od drveta, ima prozore od poda do plafona, a Šveder i Šeli su na ovaj način želeli da pokažu da se drvo kao materijal može koristiti za različite stvari. Takođe, odlučili su da se objekat pomera kako bi skrenuli pažnju na vezu između arhitekture i čoveka.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.