Romantični 8. mart u Rimu

Izvor: Blic, 12.Feb.2016, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Romantični 8. mart u Rimu

Za sve one koji žele da se njihove lepše polovine bar na kratko osete posebno i romantično, portal "Superodmor.rs" pripremio je specijalnu ponudu - 8. mart u prestonici Italije Rimu samo 259 evra po osobi.

U aranžman su uključena četiri noćenja s doručkom i avionski prevoz. Polazak je predviđen za 5. mart a ponuda, jeftinija za 26 evra po osobi , važi ukoliko danas napravite upit, preko portala Superodmor.

Rim, ili kako ga nazivaju večni grad, ima najbogatiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << istoriju od svih svetskih prestonica. Grad je zapravo veliki muzej na otvorenom gde se na svakom koraku mogu videti istorijski spomenici, šarmantne i živopisne ulice, fantastična arhitektura, zbog čega skoro da nema osobe kojoj se prestonice Italije neće dopasti.

Rim je glavni grad i regije Lacio (Lacio), centar bogate antičke kulture, od koje je ostalo mnogo spomenika do današnjih dana, a jedan od najvećih je svakako Koloseum, najveći amfiteatar izgrađen u Rimskom carstvu. Grad se nalazi u donjem toku reke Tibar, u neposrednoj blizini Tirenskog mora i jedan je od najvećih centara Mediterana.

U Rim se dolazi zbog njegovog bogatog kulturno-umetničkog nasleđa, brojnih spomenika i građevina, fontana, biblioteka, galerija, muzeja, bašti i vila, katedrala, crkvi i zamkova. Poznati su Kapitolski i Vatikanski muzeji, Vile Đulija i Borgeze, Nacionalni muzej kojeg je projektovao Mikelanđelo, Venecijanska i palata Dorija Pampili, sa velikim brojem umetničkih dela. Iz antičkog perioda, tu su i Forum, Zlatna kuća, Panteon, Trajanovi stubovi, Rimske katakombe, Cestijusova piramida, Usta istine, Konstantinova kapija.

Rim je čuven po svojim veličanstvenim trgovima, uglavnom iz 17. veka, često sa obeliskom u središtu, a glavni su Navona, Španski trg, Trg cveća, Venecija, Farneze i Minervin trg. Grad je i simbol Katoličke crkve - deo Rima je država Vatikan.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.