Poleteo avion iz snova

Izvor: Vesti-online.com, 28.Sep.2011, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poleteo avion iz snova

Američki proizvođač aviona "Boing" je u svom sedištu u Eeveretu kod Sijetla, isporučio prvi, dugo najavljivani model 787.

Taj najnapredniji avion koji se sada proizvodi u svetu, ima revolucionarno nov trup od plastičnog, ugljenično-kompozitnog materijala, te je lakši i troši manje 20 odsto goriva od sličnih modela, pre svega od glavnog konkurenta - evropskog "Erbasa 350".

Putnici "aviona iz snova", kako zovu model 787, imaju veći komfor, između ostalog velike >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prozore i prostrane police za prtljag.

Posle tri godine odlaganja, početak proizvodnje tog modela je prekretnica za "Boing". Prvi je uručen japanskoj kompaniji "Ol Nipon erlajns".

"Ne dešava se često u životu da se postigne nešto ovakvo", rekao je o novom modelu izvršni potpredsednik i generalni direktor Sektora komercijalnih aviona "Boinga" Džim Albou, uz ocenu da je ovo jedan od najvažnijih trenutaka u istoriji komercijalnog vazduhoplovstva.

Posle gotovo decenije istraživačkog rada, "787 predstavlja temeljitu revoluciju, transformaciju u projektovanju aviona i proizvodnji, uz nove perfornmanse", rekao je generalni direktor "Boinga" Džim Meknerni.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Poleteo avion iz snova

Izvor: Dzungla.org, 28.Sep.2011

Američki proizvođač aviona 'Boing' (Boeing) je u svom sedištu u Eeveretu kod Sijetla, isporučio prvi, dugo najavljivani model 787. . . Taj najnapredniji avion koji se sada proizvodi u svetu, ima revolucionarno nov trup od plastičnog, ugljenično-kompozitnog materijala, te je lakši i troši manje...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.