Planirate da kupite ostrvo u Hrvatskoj? Evo koliko treba da iskeširate

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jun.2016, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Planirate da kupite ostrvo u Hrvatskoj? Evo koliko treba da iskeširate

Hrvatska ima 1.185 ostrva od kojih je samo 66 naseljenih. Međutim, uskoro bi ih moglo biti i više jer su vlasnici odlučili da nenaseljena ostrva stave u prodaju, a oni tvrde da su njihova ostrva idealna investicija za nekoga ko sebi može priuštiti da napravi privatno odmaralište ili možda luksuzni rizort.

Na listi se nalaze sledeća ostrva:

1. Ostrvo Tajan (Dubrovnik), 750 hiljada evra - Ovo nenaseljeno ostrvo ima površinu od 150 hiljada kvadratnih metara. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

2. Ostrvo Crkvina (Dubrovnik), 850 hiljada evra - Još jedno ostrvo u Elafitima ima površinu od 170 hiljada kvadratnih metara. Ostrvo je nenaseljeno.

3. Ostrvo Kosmeč (Dubrovnik), 130 hiljada evra - Ovo ostrvo iz grupe Elafita ima površinu od 26 hiljada kvadrata. Nije naseljeno, a obala mu je duga pola kilometra.

4. Mali Kosmač (Šibenik), 700 hiljada evra - Ostrvo nema veze s dubrovačkim Elafitima, nalazi se u blizini Rogoznice i ima površinu od 5 hiljada kvadratnih metara. Na njemu nema nekretnina, a prekriven je makijom i niskim rastinjem.

5. Sridnju (Zadar), 6 miliona evra - Ovo ostrvo ima površinu od 130 hiljada metara kvadratnih, a na ostrvu se nalazi samo jedna nekretnina, tačnije, stara ruševina površine 40 kvadratnih metara. U oglasu stoji kako ostrvo ima, osim pogleda na more, i pogled na planine.

6. Srednja klud (Trogir), 1.2 miliona evra - Ostrvo Srednja klud, koji se nalazi u blizini Trogira ima površinu od 18.800 metra kvadratna. Na ostrvu postoje dve srušene pojate, piše u oglasu, a ostatak ostrva prekriven je niskim rastinjem i makijom. Cena mu je 1,2 miliona evra (8,98 miliona).

7. Ostrvo iz Kornatskog arhipelaga (Biograd) 3,2 miliona evra - Ostrvo je smešteno na severno-zapadnoj strani uvale Hijaci-Pristranišce na ostrvu Žutu i prirodno štiti navedenu uvalu. Njegova površina je 200 hiljada kvadratnih metara i obrastao je niskim mediteranskim rastinjem, sa nekoliko niskih borova.

8. Ostrvo u blizini Hvara, 2.3 miliona evra - "Ostrvo je u sklopu velike ostrvske grupe", stoji u oglasu agencije. Obiluje niskim primorskim rastinjem, kamena obala, a površina mu je 209.000 kvadratnih metara.

9. Ostrvo između Pašmana i Nacionalnog parka Kornati, 2,5 miliona evra - Nalazi se nasuprot severnog ulaza u Nacionalni park. Površina mu je 36 hiljada metara kvadratnih. Obala je kamena, a ostatak je prekriven niskim rastinjem i maslinama.

10. Ostrvo u centralnoj Dalmaciji, 1,5 miliona evra - Ostrvo ima površinu od 35 hiljada kvadratnih metara, a na njemu se nalazi šuma alepskog bora i mediteransko rastinje. Samo 10 odsto ostrva nije prekriveno šumom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.