Izvor: Prva.rs, 23.Apr.2017, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ova evropska metropola je pravi ženski grad, u mnogo čemu

U Beču su te razlike vrlo male, čak i u odnosu na ostatak Austrije. Ta razlika u platama žena i muškaraca iznosi čak 20 odsto.
Razlog tome je zasigurno i to što se bečka gradska uprava zalaže za ravnopravnost žena. Tako je od 100 gradskih zastupnika 37 žena, a od ukupno sedam članova Bečkog magistrata čak je pet žena.
Grad Beč se i prilikom planiranja grada, javnog prostora te stambenih projekta uvek obazirao  na posebne potrebe žena, što je veoma važno ako se uzme >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << u obzir da žene čine 51,5 odsto stanovništva glavnog grada Austrije.
Od 1992. do danas realizirovana  su tri stambena projekta prilagođena potrebama žena, a i prilikom uređenja parkova i javnih igrališta više se pažnje posvećuje ženskom izboru aktivnosti na otvorenom.
Očekivani životni vek žena u Beču takođe je duži. Gledajući statistiku, žene dožive 83 godine života, a muškarci 78 godina.
Žene u Beču i po obrazovanju prestižu muškarce, pa je tako na bečke fakultete upisano 53 odsto žena tj. njih više od 100 000.
Izvor: drukciji.ba

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.