Truba spojila rođake

Izvor: Vesti-online.com, 28.Nov.2014, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Truba spojila rođake

Iako je klupska slava Srpskog kulturnog centra iz Ofenbaha Sveti Sava, u centru je priređena zabavu za Svetog aranđela, i to sa trubačima.

Uvek stvore usijanu atmosferu: Duvački orkestar Miloša Perišića

 

- Duvački orkestar Miloša Perišića iz Čačka je na gostovanju u Frankfurtu u organizaciji SKUD-a Oro iz Frankfurta, a večeras su naši gosti u Ofenbahu. Zabava je okupila brojne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << goste i atmosfera je usijana kao i uvek u Srpskom kulturnom centru. Prijatno nas je iznenadilo interesovanje mladih za trubače jer ih je došlo u velikom broju, a zabavi su se pridružili i mladi iz Ora - kaže nam predsednica centra, Savka Branka Šurkić.

 

Subota za seniore

Savka Branka Šurkić ističe da su nedavno najavljene seniorske večeri subotom naišle na dobar odziv.

Duvački orkestar Miloša Perišića iz Čačka, koji je zabavljao goste u SKC, došao je u kompletnom sastavu, a iza sebe ima brojne nastupe i koncerte.

- Do sada smo osvojili brojne nagrade, a između ostalog je naš orkestar dobitnik tri zlatne trube u Guči. Bilo je to 1975, 1977. i 2010. godine - kaže nam šef orkestra Miloš Perišić.

U veseloj atmosferi iskrala se i po koja suza radosnica. Naime, Mirjana Simović je na zabavi među članovima orkestra prepoznala svoga brata od ujaka, Dragana.

- Došla sam iz Užica u posetu bratanici Mirjani Ilić u Ašafenburg, pa smo došli na na zabavu u SKC. Čim se orkestar pojavio prepoznala sam brata Dragana Ostojića, kojeg nisam videla više od 30 godina. Posle smrti moje majke, familija se udaljila, a sada sam neizmerno srećna jer sam ponovo srela brata Dragana - kaže Mirjana Simović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.