Nastavnici protestovali u Beogradu

Izvor: Beta, 28.Jan.2015, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavnici protestovali u Beogradu

BEOGRAD, 27. januara 2015. (Beta) - Više od hiljadu prosvetnih radnika iz Srbije se u utorak okupilo u Beogradu na protestnom skupu protiv smanjenja plata i u povorci krenulo od Hrama Svetog Save do Trga Republike.

Nastavnici ne odustaju od zahteva i tvrde da u državnom budžetu ima dovoljno para, rekao je agenciji Beta predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Dragan Matijević.

Sindikati su spremni >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << da potpišu dogovoreni kolektivni ugovor, koji je za njih veoma povoljan, ali je problem to što ih Ministarstvo prosvete ucenjuje da prekinu štrajk potpisivanjem tog ugovora, rekao je predsednik USPRS.

Zbog povorke prosvetnih radnika privremeno je bio zaustavljen saobraćaj u centru Beograda, a na Trgu Republike štrajkači su priredili "Svetosavsku akademiju pod otvorenim nebom", pandan akademiji koju Ministarstvo prosvete organizuje povodom školske slave - Svetog Save.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.