Zaplenjen kokain u skulpturi glave konja

Izvor: RTS, 04.Jul.2016, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjen kokain u skulpturi glave konja

Novozelandska policija saopštila je da je zaplenila kokain u vrednosti od deset miliona američkih dolara koji je bio sakriven u velikoj skulpturi glave konja optočenoj dijamantima, koja je stigla iz Meksika.
AFP prenosi da je ovo bila najveća zaplena droge u istoriji Novog Zelanda i da su krijumčari kokain namenili prodaji u gradu Krajstčerč, u kojem veliki broj radnika iz inostranstva radi na obnovi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << objekata porušenih u velikom zemljotresu iz 2011. godine, kao i na australijskom tržištu.

Agencija navodi da je pošiljka teška 35 kilograma stigla iz Meksika u Oklend u maju, a policija je nakon istrage koja je trajala mesec i po dana u tom novozelandskom gradu uhapsila po jednog Meksikanca i Amerikanca, kao i još jednog Meksikanca u Krajstčerču i sada objavila zaplenu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rekordna zaplena droge vrednosti 19,2 miliona dolara

Izvor: B92, 04.Jul.2016

Filipinska policija zaplenila je oko 180 kilograma metamfetamina vrednog 19,2 miliona dolara u najvećoj akciji od početka mandata predsednika Rodriga Dutertea...Metamfetamin-hidrohlorid pronađen je na napuštenoj farmi u provinciji Kagajan na severu Filipina, a policija istražuje da li je na filipinsku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.