Zaharova: Formiranje vojske Kosova opasno za Balkan i Evropu

Izvor: N1 televizija, 16.Mar.2017, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Formiranje vojske Kosova opasno za Balkan i Evropu

Formiranje vojske Kosova predstavlja apsolutno neodgovaran korak koji je krajnje opasan za Balkan i Evropu u celini, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Na redovnoj konferenciji za novinare, Zaharova je kazala da formiranje vojske Kosova protivreči rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN, koja predviđa boravak oružanih snaga na Kosovu isključivo na osnovu odluke Saveta bezbednosti UN.

"Smatramo da je transformacija snaga bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Kosova u pravu armiju Kosova, uprkos poziciji Beograda i kosovskih Srba, apsolutno neodgovornim korakom. Štaviše, on je krajnje opasan za Balkan i za evropski kontinent u celini", rekla je Zaharova.

Ona je kazala da, kada je reč o pobošljanju situacije s bezbednošću na Kosovu, treba obratiti pažnju na to da je Kosovo postalo "kriminalna enklava i sklonište za bandite i terotiste".

Zaharova je rekla da prioritet na Kosovu treba da bude borba protiv širenja radikalnog islamizma.

"Izaziva zabrinutost što se teritorija pokrajine koristi za vrbovanje lica koja učestvuju u borbama na Bliskom istoku na strani ekstremista i pripremaju terorističke napade u različitim zemljama", dodala je Zaharova.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Zaharova: Formiranje vojske Kosova apsolutno neodgovoran korak

Izvor: Beta, 16.Mar.2017

Formiranje vojske Kosova predstavlja apsolutno neodgovaran korak koji je krajnje opasan za Balkan i Evropu u celini, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.Na redovnoj konferenciji za novinare, Zaharova je kazala da formiranje vojske Kosova protivreči rezoluciji...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.