Ušli u tunel i prestravili se: Stotine irvasa se sakrilo u mraku

Izvor: 24sata, 05.Avg.2014, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U'šli u tunel i prestravili se: Stotine irvasa se sakrilo u mraku

Norveške vlasti su bile primorane da zatvore jedan autoput u artktičkoj oblasti, nakon što je krdo irvasa, tražeći sklonište od visokih temperatura, ušlo u jedan saobraćajni tunel.

- Putari su bezuspešno pokušavali da isteraju irvase iz tunela - nakon nekoliko sati oni bi se opet vratili - izjavio je Tor Inger Helander, šef putarske službe lokalnom listu "Finmark dagblad", prenosi Rojters.

Živa >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << u termometru premašila je u ponedeljak 22 stepena Celzijusa, a zahladjenje se može očekivati tek od petka. Ovo je jedno od najtoplijih leta u istoriji Norveške.

Nakon zatvaranja autoputa, vozači su prinudjeni da zaobidju tunel Stalogargo i da do Hamerfesta stignu okolnim, 2,3 kilometara dužim putem.

- Kada su vrućine, irvasi ulaze u tunel, ali iz iskustva znamo da će iz njega sami izaći čim padne temperatura - objasnio je Helander.

- Ne možemo da angažujemo radnike 24 časa dnevno da bi jurili irvase - rekao je on, obrazlažući odluku o zatvaranju autoputa.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Irvasi zakrčili tunel bežeći od vrućine

Izvor: Blic, 05.Avg.2014

Norveške vlasti su bile primorane da zatvore jedan autoput u artktičkoj oblasti, nakon što je krdo irvasa, tražeći sklonište od visokih temperatura, ušlo u jedan saobraćajni tunel...- Putari su bezuspešno pokušavali da isteraju irvase iz tunela. Nakon nekoliko sati oni bi se opet vratili -...

Nastavak na Blic...

Zbog irvasa u tunelu zatvoren autoput

Izvor: Radio 021, 05.Avg.2014

Norveške vlasti su bile primorane da zatvore jedan autoput u artktičkoj oblasti, nakon što je krdo irvasa, tražeći sklonište od visokih temperatura, ušlo u jedan saobraćajni tunel..."Putari su bezuspešno pokušavali da isteraju irvase iz tunela. Nakon nekoliko sati oni bi se opet vratili", izjavio...

Nastavak na Radio 021...

Irvasi zakrčili tunel bežeći od vrućine

Izvor: B92, 05.Avg.2014

Norveške vlasti su bile primorane da zatvore jedan autoput u arktičkoj oblasti, nakon što je krdo irvasa, tražeći sklonište od visokih temperatura, ušlo u jedan saobraćajni tunel..."Putari su bezuspešno pokušavali da isteraju irvase iz tunela - nakon nekoliko sati oni bi se opet vratili", izjavio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.