Ugašen nuklearni reaktor u Francuskoj zbog požara

Izvor: Blic, 05.Apr.2012, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugašen nuklearni reaktor u Francuskoj zbog požara

Jedan nuklearni reaktor u Penliju automatski se danas ugasio posle aktiviranja protivpožarnog alarma, saopštila je Francuska energetska grupacija (EDF).

U saopštenju operatera stoji da je veća količina dima aktivirala alarm u elektrani Penli, nakon čega je pokrenut automatski mehanizam za gašenje reaktora.

Televizija BMF je prenela da je u jednom reaktoru nuklearne centrale u Penliju izbio požar, ali da je brzo ugašen.

Na sajtu centrale, koja se nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Normandiji, objavljeno je da se reaktor automatski isključio čim se aktivirao protivpožarni alarm, a vatra je brzo ugašena.

U incidentu nije bilo povređenih, a reaktor je bezbedan, preneo je AFP.

Povezane vesti: Francuska u plusu zbog gašenja nuklearki u Nemačkoj Tehnički problemi u rumunskoj nuklernoj centrali
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuska: Ugašen nuklearni reaktor

Izvor: B92, 05.Apr.2012

Pariz -- Jedan nuklearni reaktor u Francuskoj automatski se ugasio posle aktiviranja protivpožarnog alarma, saopštila je Francuska energetska grupacija (EDF)...U saopštenju operatera stoji da je veća količina dima aktivirala alarm u elektrani Penli, nakon čega je pokrenut automatski mehanizam za...

Nastavak na B92...

Planuo reaktor u francuskoj nuklearci

Izvor: S media, 06.Apr.2012, 14:01

Dva manja požara buknula su u četvrtak oko podneva na nuklearnom reaktoru elektrane Penli 2 francuskog distributera EDF. Požar su ubrzo ugasili vatrogasci, a srećom niko nije povređen. Reaktor se zbog dima automatski isključio...Policija digla u vazduh sumnjivi paket na trgu u Tuluzu..Ubicu iz...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.