Tri osobe poginule u poplavama na jugu Nemačke

Izvor: Blic, 30.Maj.2016, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri osobe poginule u poplavama na jugu Nemačke

Četiri osobe su poginule u poplavama na jugozapadu Nemačke gde je tokom vikenda palo neuobičajeno mnogo kiše, novi je bilans koji su danas saopštile nemačke vlasti.

Massive thunderstorms with extreme rainfall and hail cause flash floods in Southern Germany: https://t.co/ppri9SGeCF pic.twitter.com/orARx7KukS

Nevreme je najviše pogodilo pokrajinu Baden-Virtemberg gde je, kako je saopštio Nemački hidrometeorološki >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zavod, na nekim mestima za sat vremena palo kiše koliko inače padne za pola meseca.

Deadly floods hit Germany’s Baden-Wurttemberg statehttps://t.co/6QK43qqxPs pic.twitter.com/sQ1D6Jl1gQ

U mestu Vajsbah nastradao je muškarac (60) u podzemnoj garaži koji nije uspeo da se spasi od bujice, a jednu 13-godišnju devojčicu udario je voz dok se od kiše krila kod pružnog prelaza. U tom mestu povređeno je više ljudi.

Floods in Southern Germany Kill Four - Sputnik International: Sputnik International Floods… https://t.co/hkNaJP4P8b pic.twitter.com/z8v81KYNnt

U bujici u jednom selu kod Štutgarta udavio se vatrogasac dok je pokušavao da spase jednog stanovnika koji se takodje udavio.

Prema podacima kriznog štaba u Baden-Virtembergu, vatrogasac koji je pokušavao da izvuče čoveka iz nabujale vode na železničkoj stanici nastradao je zajedno sa njim, prenose nemački mediji.

Nivo reka Rems i Jozefbah u nedelju posle podne narasle su za veoma kratko vreme. Većina objekata u Švebiš Gmindu su potopljena, a lokalni mediji navode da je reč o "poplavi veka".

Po računici meteorologa, prošle noći je na jugozapadu Nemačke palo više kiše nego što obično padne za nekoliko meseci.

Štete od bujica zbog jake kiše ima i drugde u pokrajini Baden-Virtemberg.

U akciji spasavanja učestvuje sedam hiljada vatrogasaca, policajaca i pripadnika spasilačkih službi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Četiri žrtve poplava na jugu Nemačke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2016

Najmanje četiri osobe, među kojima je jedna devojčica, stradale su, a više njih je povređeno u poplavama izazvanim jakom kišom i olujnim nevremenom koje je noćas zahvatilo južni deo Nemačke, a pričinjena je i znatna materijalna šteta...Devojčica (13) je nastradala kada ju je udario voz dok...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

TRAGEDIJA U NEMAČKOJ: Četiri osobe poginule u poplavama! Među njima i jedna devojčica

Izvor: Kurir, 30.Maj.2016

...Devojčica (13) je nastradala kada ju je udario voz dok je pokušavala da pronađe zaklon od kiše ispod železničkog mosta Dečak (12) koji je bio sa njom nije fizički povređen, ali je pretrpeo veliku traumu, saopštila je policija u Alenu, prenosi AFP..Nevreme je najviše pogodilo pokrajinu Baden-Virtemberg...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.