Sidnej:Muškarac s bombom drži taoce

Izvor: B92, 06.Sep.2011, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sidnej:Muškarac s bombom drži taoce

Sidnej -- Australijska policija evakuisala je središte sidnejskog poslovnog centra, pošto je muškarac, koji tvrdi da ima bombu, upao u jednu advokatsku kancelariju.

Za sada nepoznati muškarac nalazi se sa svojom kćerkom starom od 10 do 11 godina u zgradi pored sudnice, u kojoj se nalaze advokatske kancelarije, i tvrdi da je naoružan bombom i da ga nije briga ako umre. Oko zgrade su specijalci, vatrogasci i Hitna pomoć, a celo područje je evakuisano.

Iako policija pretpostavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da on neće nauditi svojoj ćerki, niko zasad ne pokušava prekinuti ovu situaciju, jer se ne zna ima li muškarac zaista bombu, pa postoji bojazan za sigurnost deteta.

AFP prenosi da je reč o sredovečnom muškarcu, u pedesetim godinama.

Policija pokušava da ubedi muškarca da se preda, pošto su okolni putevi u oblasti Paramata u zapadnom delu Sidneja zatvoreni i svi ljudi uklonjeni sa mesta incidenta koje se nalazi u neposlednoj blizini Oblasnog porodičnog suda.

U jednom trenutku muškarac je razbio prozor prostorije u kojoj je sa kćerkom, te kroz prozor rukom pokazao znak mira. Australijski "Telegraf" javlja kako je muškarac kroz prozor bacio papirić na kojem je napisao šta traži.

Prema poznatim informacijama, muškarac je sa ćerkom došao u zgradu i tražio od službenice na recepciji da razgovara s nekim. "Mislim da je on danas trebalo da dođe na sud, ali nije mogao pronaći tu osobu koju je tražio, pa je jednostavno pukao", izjavila je jedna službenica.

"Pitao je je li ta osoba tu, rekla sam mu da na sudu ne postoji osoba s tim imenom i prezimenom. Zatim se popeo na sprat gde se nalaze kancelarije, pa se vratio. Ponovo sam mu rekla da nema nikoga s tim imenom i prezimenome. On je tada uzeo knjigu koja je bila na polici na zidu te ju bacio na šalter. Tada je devojčica koja je bila s njim viknula: Tata! On je nastavio da razbija stvari i rekao da ima bombu", posvedočila je ta službenica.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BOMBAŠ SA ĆERKOM ZAUZEO POSLOVNI CENTAR

Izvor: Kurir, 06.Sep.2011

SIDNEJ - Policija je evakuisala "srce" sidnejskog poslovnog centra pošto je muškarac, koji tvrdi da ima bombu, upao u jednu advokatsku kancelariju...Srednjovečni muškarac, u pedesetim godinama, u pratnji ćerke tinejdžerke, uleteo je u kancelariju i zatražio da vidi određenu osobu koja je nepoznata...

Nastavak na Kurir...

SIDNEJSKI BOMBAŠ UHAPŠEN, ĆERKA MU OSLOBOĐENA

Izvor: Kurir, 06.Sep.2011

SIDNEJ - U zgradi suda u Sidneju okončana je talačka kriza u toku koje je sredovečni muškarac, tvrdeći da ima bombu u rancu, za taoca uzeo vlastitu 11-godišnju ćerku. ..Policija je oko 8.50 po lokalnom vremenu evakuisala "srce" sidnejskog poslovnog centra pošto je muškarac upao u jednu od sudnica....

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.