ŠTRAJKUJU TAKSISTI U ATINI, BLOKIRANI AERODROM I LUKA

Izvor: Kurir, 18.Jul.2011, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTRAJKUJU TAKSISTI U ATINI, BLOKIRANI AERODROM I LUKA

ATINA - U znak protesta protiv vladinih reformi, u Atini je jutros počeo štrajk taksista koji su svojim vozilima blokirali prilaze aerodromu i glavnoj luci.

Neposredan povod za 48-časovni štrajk bila je odluka vlade da liberalizuje poslovanje u ovoj oblasti zbog čega će taksisti dobiti veću konkurenciju i izgubiti određene privilegije.

Štrajk >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << taksista je izazvao poremećaj u prevozu do međunarodnog aerodroma nedaleko od Atine, pa osoblje aerodroma savetuje putnicima, da umesto automobila i autobusa, koriste lokalne vozove, javljaju novinske agencije.

Poremećaj saobraćaja zabeležen je i u pirejskoj luci pošto su taksisti svojim vozilima blokirali prilaze glavnim terminalima, što će zagorčati život turistima koji planiraju da letuju na grčkim ostrvima.

Vlasnici taksija čak prete da će proglasiti štrajk na neodređeno vreme ukoliko vlada ne odustane od liberalizacije ove oblasti, koja im je dosad garantovala određene privilegije.

Vlada je ranije predložila mere za liberalizaciju poslovanja i u drugim oblastima (advokaturi, kamionskom i prevozu cisternama, farmaceutskom poslovanju) što je takođe izazvalo proteste zaposlenih u tim oblastima.

Grčka mora, pored mera štednje, da izvrši i određene reforme, kako bi dobila nove zajmove od MMF i evropskih finansijskih institucija i izbegla bankrot.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štrajk taksista u Atini

Izvor: RTS, 18.Jul.2011

Atinski taksisti štrajkuju zbog namere vlade da uvede veću konkurenciju u toj oblasti. Taksisti blokirali prilaze aerodromu i glavnoj luci. ..U znak protesta protiv vladinih reformi, u Atini počeo štrajk taksista koji su svojim vozilima blokirali prilaze aerodromu i glavnoj luci...Neposredan povod...

Nastavak na RTS...

Taksisti blokirali prilaze aerodromu i glavnoj luci

Izvor: Capital.ba, 18.Jul.2011

ATINA, U Atini je jutros u znak protesta protiv vladinih reformi počeo 48-časovni štrajk taksista koji su svojim vozilima blokirali prilaze aerodromu i glavnoj luci. Odluka vlade da liberalizuje poslovanje u ovoj oblasti zbog čega će taksisti dobiti veću konkurenciju i izgubiti određene privilegije...

Nastavak na Capital.ba...

Taksisti blokirali aerodrom i luku u Atini

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jul.2011

ATINA - U Atini je jutros u znak protesta protiv vladinih reformi počeo 48-časovni štrajk taksista koji su svojim vozilima blokirali prilaze aerodromu i glavnoj luci.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.