Proizvodnja raketnog sistema S-350 Vitez se bliži kraju

Izvor: B92, 26.Jun.2016, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Proizvodnja raketnog sistema S-350 Vitez se bliži kraju"

Moskva -- Proizvodnja probnog primerka raketnog sistema S-350 bliži se kraju, a sistem će ući u naoružanje ruske armije u utvrđenom roku, navode ruski zvaničnici.

„Bliži se kraju proizvodnja probnog primerka, izvode se preliminarna ispitivanja. Uveren sam da će ovaj sistem vojska dobiti u utvrđenom roku“, rekao je načelnik Odeljenja raketne komande protivvazdušne i protivraketne odbrane Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije Sergej Babakov, prenosi "Sputnjik".

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Raketni sistem „zemlja-vazduh“ S-350E „Vitez“ predstavlja samohodni uređaj za lansiranje raketa srednjeg dometa koje se koriste u sistemu S-400, kao i raketa malog dometa.

Novi kompleks treba da zameni sistem S-300PS s raketama tipa B55R, čiji je rok upotrebe istekao 2015.

U julu je general-major Sergej Babakov saopštio da će sistem „Vitez“ imati velike manevarske sposobnosti i vitalnost.

Novi sistem, prema njegovim rečima, dobiće raketu koja će moći da leti „više, niže, dalje“ i biće „opremljena glavom za samonavođenje“.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.