Izvor: Blic, 25.Avg.2016, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preko 470 naknadnih zemljotresa registrovano u Italiji

Više od 470 naknadnih potresa zabeleženo je u Italiji od snažnog zemljotresa koji je u sredu ujutro pogodio centralnu Italiju, javlja italijanska agencija Ansa.

U centralnom delu Italije noćas je registrovano preko 100 naknadnih zemljotresa poslije jučerašnjeg velikog udara, a najjači je imao snagu 4,5 stepena Rihterove skale, sa epicentrom nedaleko od Rijetija, saopštili su danas geolozi.

Stručnjaci kažu da je ovakva pojava normalna posle jučerašnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << potresa snage 6,4 stepena, u kojem je poginulo najmanje 247 ljudi.

Jedan od noćašnjih potresa osetio se i u Rimu, što je uplašilo stanovništvo, koje je masovno zvalo službe za hitne intervencije, prenosi ANSA.

Pročitajte još

"Naknadni potresi se nastavljaju na način koji je u skladu sa teoretskim modelima", saopštila je geološka služba.

Stručnjaci navode da se zemljotres snage šest stepeni dešava u Italiji u proseku svakih 15 godina.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

(VIDEO) NESREĆNICI NE MOGU DA SE POVRATE OD STRAHA: Više od 470 naknadnih potresa prodrmalo Italiju!

Izvor: Kurir, 25.Avg.2016

...Noćas je zabeleženo 100 potresa, a poslednji je bio u 6 sati i 51 minut, saopštio je Nacionalni institut za geofiziku i vulkanologiju Geolozi kažu da su naknadni potresi normalni.."Naknadni potresi se nastavljaju na način dosledan teorijskim modelima," navode geolozi Oni kažu da se zemljotresi...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.