Oružani napad na povratnike u Klini

Izvor: RTS, 23.Apr.2016, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oružani napad na povratnike u Klini

Na kuću povratnika Žarka Šiljkovića u selu Rudice kod Kline noćas je pucano iz vatrenog oružja. U vreme napada u kući je pored Žarka bio i njegov otac. Nema povređenih. Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila napad i zatražila da se pronađu počinioci.
Žarko Šiljković je ispričao novinaru RTS-u da se napad dogodio između jedan i dva sata posle ponoći. Na kući je načinjena materijalna šteta. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Šiljković je napad prijavio policiji koja vrši uviđaj. U Rudicama kod Kline živi desetak povratničkih porodica.Đurić osudio napad i zatražio da se pronađu počinioci
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najoštrije je osudio oružani napad na kuću srpskog povratnikaŽZarka Šiljkovića u selu Rudice, i zatražio od Prištine da se što pre pronađu počinioci.
Đurić je podsetio da su srpske porodice u opštini Klina najčešće na meti napada ekstremista i kriminalnih grupa i da je neshvatljivo da policijski organi na Kosovu i Metohiji i međunarodna zajednica do sada nisu uložili adekvatan napor da se kampanja zastrašivanja zaustavi.
"Srbi ne smeju biti glineni golubovi i ne može se žmuriti pred činjenicom da su u mnogim delovima Kosova i Metohije osuđeni na život u strahu, kao nijedna druga nacionalna zajednica u Evropi", istakao je Đurić, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
Prema njegovim rečima, međunarodna zajednica, koja se stara o vladavini prava na Kosovu i Metohiji, kao i policija, koja je pod kontrolom privremenih institucija samouprave u Prištini, upravo rasvetljavanjem ovakvih slučajeva treba da dokažu da imaju istinsku volju da spreče kampanju zastrašivanja Srba na KiM i stvore uslove za povratak raseljenih.
Napad je osudio i predsednik Srpske liste Slavko Simić.
"Poslednji u nizu napada na Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji jasan je signal da nadležne institucije podignu nivo spremnosti za rešavanje ovako ozbiljnih incidenata. Reakcija policije na ovakve napade ne sme izostati, jer ovakav vid napada uporan je pokušaj zastrašivanja srpske zajednice u izolovanim sredinama na Kosovu i Metohiji", naveo je Simić u saopštenju. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oružani napad na srpske povratnike u Klini

Izvor: B92, 23.Apr.2016

Nepoznate osobe pucale su prošle noći na kuću srpske porodice Šiljković u selu Rudica, opština Klina, povređenih nije bilo...Slučaj je prijavljen Kosovskoj policiji, rečeno je Tanjugu u kosovskom Ministarstvu za povratak i zajednice...U trenutku napada u kući su bili otac i sin, a u incident...

Nastavak na B92...

Oružani napad na povratnike u Klini

Izvor: Večernje novosti, 23.Apr.2016

Na kuću povratnika Žarka Šiljkovića u selu Rudice kod Kline noćas je pucano iz vatrenog oružja. U vreme napada u kući je pored Žarka bio i njegov otac Neidentifikovani napadači pucali su noćas oko 2.00 časa posle ponoći na kuću porodice Šiljković u selu Rudica kod...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.