Izvor: B92, 29.Jan.2010, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova poruka Osame Bin Ladena

Bejrut -- Vođa Al Kaide Osama bin Laden optužio je sve industrijalizovane zemlje za klimatske promene, u novoj audio-poruci emitovanoj na "Al Džaziri".

On tvrdi da naročito SAD i bivši predsednik Džordž Buš snose odgovornost za posledice klimatskih promena zato što nisu poštovale Protokol iz Kjota koji su potpisale, motivisane željom da udovolje multinacionalnim kompanijama, prenosi ANSA. Lider Al >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kaide je rekao da dolar više ne treba da se koristi u finansijskim transakcijama zato što je to "američka politička valuta".

"Oni su pravi teroristi i zato ne treba da koristimo dolar u novčanim transakcijama, već se moramo što pre otarasiti te valute", poručio je Bin Laden na snimku.

Ovo je druga Bin Ladenova poruka koju je "Al Džazira" objavila u poslednjih nedelju dana.

U prethodnoj poruci, emitovanoj u nedelju, on je preuzeo odgovornost za pokušaj obaranja aviona u blizini Detroita, 25. decembra prošle godine, i poručio da će nastaviti s napadima na SAD.

Bin Laden je, navodno, rekao da je motiv za napade na SAD podrška koju Vašington pruža Izraelu i obećao da oni neće prestati sve dok Palestinci ne budu živeli u miru, preneo je Rojters.

"Naši napadi na vas će se nastaviti sve dok Amerika bude podržavala Izrael. Nije pravedno da Amerikanci žive u miru dok naša braća u Gazi žive u najgorim mogućim uslovima", naveo je Bin Laden u prethodnoj poruci koju je uputio američkom predsedniku Baraku Obami.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bin Laden optužio Ameriku za klimatske promene

Izvor: SrbijaNet.rs, 29.Jan.2010

On tvrdi da te zemlje snose odgovornost

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Bin Laden krivi SAD za klimatske promene

Izvor: Blic, 29.Jan.2010

Vođa terorističke organizacije Al kaida Osma Bin Laden optužio je danas sve industrijalizovane zemlje, a naročito SAD i bivšeg američkog predsednika Džordža Buša, za klimatske promene, u novoj audio-poruci, emitovanoj na arapskoj televiziji "Al Džazira"...On tvrdi da te zemlje snose odgovornost...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.