GREŠKOM NA SABORCE Saudijske snage gađale saveznike, stradalo 20 vojnika

Izvor: Blic, 09.Avg.2015, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GREŠKOM NA SABORCE Saudijske snage gađale saveznike, stradalo 20 vojnika

Najmanje 20 vojnika poginulo je danas u Jemenu, kada je saudijska koalicija u vazdušnom napadu greškom pogodila položaj savezničkih snaga, saopštili su danas zvaničnici i provladini borci.

Prema navodima zvaničnika, incident se dogodio u subotu uveče, kada su borci bili na priobalnom putu ka gradu Zindžibaru, na severu Jemena.

Saudijska Arabija predvodi koalicione snage koje su 26. marta počele bombardovanje položaja šiitskih pobunjenika, koji kontrolišu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prestonicu Jemena, kao i severni deo te zemlje.

Ranije ove nedelje tri vojnika Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) koji učestvuju u arapskoj koaliciji protiv šiitskih pobunjenika u Jemenu su ubijena, ali Saudijci nisu naveli kako su ubijeni i da li se to dogodilo u Jemenu.

Prema rečima zvaničnika jemenskih bezbednosnih snaga, koji nisu bili ovlašćeni da daju izjave, vojni savetnici Saudijske Arabije, UAE, Egipta i Jordana obučavaju nekoliko stotina boraca u vojnoj bazi u blizini jemenske luke Aden.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jemen: Saudijske snage greškom pogodile saveznike

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Avg.2015

Najmanje 20 vojnika poginulo je u Jemenu, kada je saudijska koalicija u vazdušnom napadu greškom pogodila položaj savezničkih snaga, saopštili su zvaničnici i provladini borci...Prema navodima zvaničnika, incident se dogodio u subotu uveče, kada su borci bili na priobalnom putu ka gradu Zindžibaru,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.