Odron u CG blokirao put ka moru

Izvor: B92, 01.Jul.2015, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odron u CG blokirao put ka moru

Na putu prema crnogorskom primorju deo od Slijepač mosta do Mojkovca obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila.

Saobraćaj na magistralnom putu Bijelo Polje – Mojkovac potpuno je prekinut do četvrtka, saznaju "Vijesti" iz Auto-moto saveza Crne Gore.

Do tada saobraćaj će biti preusmeravan na na alternativne puteve Đurđevića Tara i Pljevlja.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, saobraćaj je obustavljen zbog odrona stena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i zemlje na magistralnom putu.

“Građani koji putuju do Bijelog Polja, Berana i Rožaja mogu da koriste granične prelaze Gostun i Špiljani, dok je alternativni put za putnike ka primorju granični prelaz Jabuka“, saopštio je Biro MUP-a za saradnju s medijima.

U sredu oko 6.30 časova u mestu Slijepač most na magistralnom putu Bijelo Polje – Mojkovac odronio se velik deo brda, koje se sručilo i zatrpalo magistralni put.

Na sreću, povređenih nije bilo, niti je u tom trenutku bilo automobila na tom delu puta.

Deo brda na mestu na kom se desio odron uklonjen je proteklih dana izvođenjem radova na sanaciji magistralnog puta i izgradnji treće saobraćajne trake u dužini 2,2 km.

Direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača je kazao da su na terenu ekipe geologa, projektanata i inženjera i da zajedno traže najbolje rešenje za nastali problem odrona kako bi se saobraćaj uspostavio u potpunosti.

“Čekamo ekipe minera koje će morati da uklone deo brda kako bi izbegli dalje obrušavanje i od toga zavisi i vreme zatvaranja puta za saobraćaj. Čitav ovaj teren je podložan odronima i to je i razlog sanacije ovog dela puta, kako bi trajno rešili taj problem“, kazao je Parača.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obustavljen saobraćaj na putu Slijepač most - Mojkovac

Izvor: Cafe.ba, 01.Jul.2015

BEOGRAD - Na magistralnom putu ka Crnogorskom primorju Slijepač most – Mojkovac, došlo je do obustave saobraćaja za sve kategorije vozila zbog odrona stijena i zemlje, saopšteno je iz MUP-a Srbije...Građani koji putuju do Bijelog Polja, Berana i Rožaja mogu da koriste granične prelaze Gostun...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.