Izvor: Blic, 14.Avg.2016, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autoput u blizini Hanovera zatvoren zbog bombi iz Drugog svetskog rata

Izuzetno prometan autoput u blizini nemačkog grada Hanovera zatvoren je danas pošto su tokom građevinskih radova pronađene neeksplodirane bombe iz Drugog svetskog rata, saopštile su vlasti.

Specijalizovane ekipe iskopale su jednu britansku bombu, jednu američku protivvazdušnu granatu i jednu neidentifikovanu zapaljivu bombu na tri različite lokacije, prenela je danas nemačka agencija DPA.

Autoput >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << A2 potpuno je zatvoren, a 7.500 stanovnika obližnjih kuća prinuđeno je da se evakuiše tokom uništavanja prve dve bombe, dok je treća bomba odvezena.

Otkrivanje bombi iz vremena Drugog svetskog rata česta je pojava u Nemačkoj čak i 70 godina posle njegovog završetka, a Hanover je bio jedan od najčešćih ciljeva savezničkih snaga. Na njega je tokom samo jedne noći 1943. godine bačeno više od 260.000 bombi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanska bomba i američka granata pronađene kod Hanovera

Izvor: RTS, 14.Avg.2016

Posle osmočasovne blokade auto-puta kod Hanovera i evakuacije 7.500 obližnjih stanovnika, specijalne ekipe demontirale su i uklonile iskopane bombe, zaostale iz Drugog svetskog rata. . Izuzetno prometan auto-put u blizini...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.