21. maja 2011. smak sveta!

Izvor: Press, 05.Jan.2011, 05:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

21. maja 2011. smak sveta!

Američki zagriženi hrišćanin Harold Kamping, proučavajući Bibliju, izračunao je da će 21. maja ove godine Isus sići na zemlju i da će sa sobom u raj povesti odabrane, dok će ostatak čovečanstva umreti u mukama
Smak sveta neće se dogoditi 2012, kako je predviđeno kalendarom drevnih Maja, već ove godine, i to 21. maja, predviđa vlasnik američkog hrišćanskog Porodičnog radija iz Kalifornije Harold Kamping. On je matematičkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << proračunom, konsultujući Bibliju, došao do zaključka da će tog dana Isus Hrist drugi put sići na zemlju, ali ovoga puta ljut, i da će spaseni biti samo odabrani, a preostali će umreti u strašnim mukama.
Kamping (88) je skoro 70 godina proučavao Bibliju, pa je do tačnog datuma apokalipse došao nakon podrobne analize biblijskih tekstova.
Brojke i slova
Naime, prema njegovim rečima, Bog je tvorac Biblije i svaka reč i brojka napisana u njoj ima posebno, duhovno značenje.
- Određeni brojevi pojavljuju se u Bibliji kada se govori o određenim temama. Tako je broj 5 vezan za pokajanje, broj 10 za celovitost, a broj 17 za raj. Upravo pokajanje, celovitost i raj označavaju biblijsku priču o danu za naplatu grehova. Svevišnji će sići na zemlju, one koji veruju u njega odvešće u raj, a ostalima sledi patnja i, na kraju, smrt u strašnim mukama - ispričao je Kamping listu „San Francisko kronikl".

On je dalje objasnio kako je došao do tačnog datuma smaka sveta - 21. maja.
- Isus Hrist je razapet 1. aprila 33. godine. Od tada do 1. aprila ove godine prošlo je 1.978 godina. Kada se taj broj (1.978) pomnoži sa brojem dana u solarnoj godini, odnosno 365,2422 dobija se rezultat 722.449. Na taj rezultat dodate još 51, a toliko je dana između 1. aprila i 21. maja, i dobićete identičan rezultat kao kada brojeve pet, deset i 17 pomnožite i dignete na kvadrat - kaže Kapming.
Ovaj zagriženi hrišćanin objasnio je da će nakon Isusovog silaska na zemlju ona biti uništena prirodnim katastrofama poput zemljotresa, poplava i erupcija vulkana. U prirodnim nepogodama umreće svi oni koje Isus ne bude poveo sa sobom u raj.

Sumorne prognoze o kraju sveta, koje je Kamping najavio pre nekoliko dana, nisu prve najave „tačnog" datuma sudnjeg dana. On je sličnu apokalipsu najavio i za 6. septembar 1994. godine, a tom prilikom takođe je prognozirao kraj civilizacije. Scenario kraja sveta bio je gotovo identičan - Isus silazi na zemlju, spasava samo odabrane, a ostali okončavaju život u božanskom plamenu. Ipak, neostvarena prognoza o kraju sveta od pre skoro dve decenije nije pokolebala Kampinga i njegove sledbenike da odustanu od istraživanja Biblije, i da, nakon 16 godina, ponovo izađu u javnost sa katastrofičnim predviđanjima kraja sveta.
Doslovno tumačenje
Inače, Isusov povratak nakon kojeg dolazi smak sveta događaj je koji je u engleskom jeziku poznat pod terminom „rapture" i temelji se na doslovnom tumačenju poslednjeg poglavlja Biblije - „Otkrovenje Jovanovo". Najava smaka sveta posebno je draga američkim fundamentalistima poput Kampinga, koji veruju da će upravo njih vrhunsko božansko biće nakon povratka na Zemlju prihvatiti pod ruku i odvesti ih u kraljevstvo nebesko.
Pogledaj vesti o: Smak sveta 2012

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.