U Italiji ponovo polemika oko para

Izvor: B92, 16.Avg.2011, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Italiji ponovo polemika oko para

U italijanskoj Seriji A u toku je polemika oko toga ko bi trebalo da plati porez u iznosu od ukupno 50 miliona evra, što je precizirano zakonom.

Takozvana "solidarna taksa" uvedena je za igrače, odnosno klubove, koji zarađuju preko odredjene granice.

Kako je procenila Gazeta delo Sport, nova taksa bi Serju A koštala oko 50 miliona evra.

Polemika bi mogla da preraste u pravu bitku, budući da su igrači, već nezadovoljni kolektivnim ugovorima, zapretili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << štrajkom, i to na dan starta sezone, koji je zakazan za 27. odnosno 28. avgust.

Izvršni direktor MIlana Adrijano Galijani izjavio je da bi taksu trebalo da plate igrači, a ne klubovi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italija: Fudbaleri neće novi porez

Izvor: B92, 16.Avg.2011

Rim -- Italijanski fudbalski klubovi i igrači počeli su raspravu oko toga ko će plaćati "porez na solidarnost"...Porez je vlada te zemlje nedavno uvela za one koji zarađuju više od proseka...Fudbaleri smatraju da bi klubovi trebalo da plaćaju umesto njih, dok je, između ostalih, predsednik Milana...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.