SAAF: Vukovi pregazili Veprove

Izvor: B92, 07.Apr.2012, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAAF: Vukovi 'pregazili' Veprove

U velikom derbiju SAAF lige u američkom fudbalu, beogradski Vukovi ubedljivo su dobili najvećeg rivala Divlje veprove 47:23 (14:3, 13:6, 12:7, 8:7), na Adi.

Junak pobede domaćeg tima bio je kvorterbek Lens Krizin sa četiri pasa i jednim trčanjem za tačdaun. Dva TD-a istrčao je Brendon Mekdauel

Najbolji u timu iz Kragujevca takođe je bio QB Met Džekson koji je bacio dva, a istrčao jedan TD. Vukovi imaju maksimalan učinak posle prva dva kola, dok su Veprovi na polovičnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << skoru.

Fantastičnom igrom, pre svega u prvom poluvremenu, Vukovi iz Beograda su i posle duela sa večitim rivalom iz Kragujevca ostali neporaženi na svom terenu na Adi Ciganliji. "Čopor" sa Ade još nije osetio gorčinu poraza na svom terenu, a činilo se da će najveći izazov biti upravo duel sa Wild Boarsima, sa kojima su se na tom mestu prethodno sreli davne 2007. godine.

Međutim, ovog puta Kragujevčani nisu bili na visini zadatka, naročito u prvom poluvremenu, u kojem su velikim brojem grešaka dopustili svom rivalu da dođe do nedostižne prednosti. Vukovi su, sa druge strane, bili maestralno predođeni kvoterbekom Lensom Krizinom, koji je, ruku na srce, bio zaštićen kao beli medved, jer je imao veliku pomoć svoje ofanzivne linije. Kroz kraće preglede dešavanja po četvrtinama, pogledajte kako su se stvari dešavale tokom 14. večitog derbija SBB Vukova i Mozzart Wild Boarsa:

Vukovi su igrali sigurnije u napadu na startu meča, ali i iskoristili nekoliko grešaka ofanzivnog dela tima Kragujevčana. Met Džekson je imao dva fambla i jednu presečenu loptu. Sa druge strane, odbrana Vukova igra prilično dobro i, osim u prvom napadu, uspeva da zaustavi Veprove. Čopor sa Ade koristi jaku ofanzivnu liniju da trčanjima Mekdauela pomera lance. Veprovi su samo jednom bili u prilici da poentiraju, bili u crvenoj zoni, ali su sa dve uzastopne greške bili udaljeni i morali da poentiraju šutem za tri poena (14:3).

Vukovi su i u drugoj deonici bili dominantni. Čini se da sa većom žestinom ulaze u duele, dok ofanzivna linija i dalje odrađuje odličan deo posla. Sa još dva tačdauna Vukovi su uspeli da dođu do velike prednosti (27:3), a napad bez većih problema uspeva da osvaja nove prve daunove. Kragujevčani nisu uspevali da uspostave napadačku igru, bili su pod velikim pritiskkom vrlo agresivne odbrane Vukova. Vukovima sve polazi za rukom, pa čak i da dođu do lopte posle iznenađujućeg onside kika, čima kažnjavaju dekoncentrisanog protivnika. Intersepcija Darka Cvetkovića donekle je vratila u život Veprove, koji su tek posle toga, u poslednja 2 minuta uspeli da pomeraju lance i dođu do tačdauna dve sekunde pre kraja poluvremena. Uspeo je tada da poentira Filip Nedeljković, koji je jedini pravio velike probleme odbrani Vukova, a sa nekoliko hvatanja do kraja meča izborio se za najboljeg pojedinca tima iz Kragujevca. Tim poenima, gosti su zadržali nadu da se posle velikog odmora vrate u igru (13:6).

Već u prvom drajvu treće četvrtine, Krizin je popuno anulirao poene Veprova krajem prvog poluvremena i svom timu ponovo doneo veliku prednost. Dugim trčanjem, uz odlične blokove domaćih ofanzivaca i ponovo nedovoljno skoncentrisanu odbranu gostiju, prešao je pola terena i ušetao se u end zonu Wild Boarsa. Divlji veprovi su uspeli da se povežu u napadu, pa posle dugog trčanja Aleksandra Ristića dolaze do prilike da poentiraju, što i čine kada se ukazala prilika za trčanje Džeksona. Međutim, opet su se Vukovi uozbiljili, ponovo lance pomerali trčanjima i fantastičnom igrom ofanzivne linije. Veliki problem gostima predstavljao je i veliki broj promašenih obaranja, pa je iz jedne takve akcije Pavle Plamenac, u jednom trenutku uhvaćen, ali je uspeo da se izvuče, promeša celu odbranu protivnika i "po dijagonali” se ušeta u end zonu protivnika (12:7).

Uoči poslednjeg perioda poednik je već bio rešen, pa je utisak da nije postojao naboj između dva tima, kao u prethodne tri deonice. Po jednim poentiranjem na obe strane, prvo Vukova, a zatim i Veprova za čast, završen je 14. po redu obračun večitih rivala (8:7).

Sport Klub Superliga, 2. kolo:

SBB Vukovi – Mozzart Wild Boars 47:23 (14:3, 13:6, 12:7, 8:7) Stadion na Adi ciganliji, gledalaca oko 1.000

Kretanje rezultata:

0:3 Bojan Ružić fild gol 33 jarde

7:3 Brendon Mekdauel trčanje 6 jardi, Igor Srbunović PAT

14:3 Lens Krizin pas 10 jardi ka Alenu Ružiću, Srbulović PAT

21:3 Lens Krizin pas 35 jardi ka Pavlu Plamencu, Srbulović PAT

27:3 Brendon Mekdauel trčanje 3 jarde, Srbulović promašaj

27:9 Met Džekson pas 34 jarde ka Filipu Nedeljkoviću, Ružić promašaj

33:9 Lens Krizin trčanje 46 jardi, Srbuloviću izblokiran PAT

33:16 Met Džekson trčanje 9 jardi, Ružić PAT

39:16 Lens Krizin pas 28 jardi ka Dejanu Cerovcu, neuspešno pretvaranje za 2 poena

47:16 Lens Krizin pas 43 jarde ka Filipu Stojanoviću, Alen Ružić pretvaranje za 2 poena

47:23 Met Džekson pas 9 jardi ka Nikoli Simoviću, Ružić PAT
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vukovi "rastrgli" Devlje veprove na Adi

Izvor: Blic, 07.Apr.2012

U derbi meču Sport Klub Superlige u američkom fudbalu beogradski SBB Vukovi su pred 1.000 gledalaca na Adi Ciganliji deklasirali večitog rivala iz Kragujevca, Mocart Divlje veprove, sa 47:26...Fantastičnom igrom u prvom poluvremenu Vukovi su sačuvali svoju nepobedivost na Adi, a prednost od 27:3...

Nastavak na Blic...

SAAF: Vukovi pobedili Veprove

Izvor: Radio Centar 987, 07.Apr.2012

U velikom derbiju SAAF lige u americkom fudbalu, beogradski Vukovi ubedljivo su dobili najveceg rivla Divlje veprove 47:23 (14:3, 13:6, 12:7, 8:7), na Adi.Junak pobede beoradskog tima bio je kvorterbe..

Nastavak na Radio Centar 987...

Vukovi bolji u derbiju

Izvor: KGsport.info, 08.Apr.2012, 01:36

Kragujevački Mozzart Wild Boars-i poraženi u derbiju Sportklub Superlige američkog fudbala od Vukova, u Beogradu pred velikim brojem posetilaca, kako domaćih tako i Kragujevčana. Gosti nisu bili na visini zadatka, naročito u prvom poluvremenu, u kom su, velikim brojem grešaka dopustili svom rivalu...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.