Počelo Sterijino pozorje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2017, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo Sterijino pozorje

Novi Sad od večeras je u znaku teatra. 62. Sterijino pozorje u grad je donelo festivalsku atmosferu. Do trećeg juna na najznačajnijem domaćem pozorišnom festivalu, publika će moći da pogleda devet predstava u takmičarskoj selekciji, čiji je moto "Porodični i drugi demoni", urađenim po domaćem dramskom tekstu čime se Pozorje ponovo vratilo svom izvornom konceptu.

U međunarodnoj selekciji "Krugovi", publika će moći da vidi pet predstava, kao i studentske predstave >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na Pozorju mladih.

Besedom glumice Mirjane Gardinovački i baletom "Ko to tamo peva", Narodnog pozorišta u Beogradu, otvoreno je Pozorje koje se ove godine ponovo vraća domaćem dramskom tekstu. Osim takmičarskih predstava, biće odigrani i klasici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Počinje 62. Sterijino pozorje

Izvor: Radio 021, 26.Maj.2017

Sterijino pozorje, 62. po redu, počinje večeras u Srpskom narodnom pozorištu...Pozorje će otvoriti Mirjana Gardinovački, prvakinja Drame Srpskog narodnog pozorišta u penziji, a prve večeri biće odigrana predstava-balet "Ko to tamo peva" Narodnog pozorišta iz Beograda. Libreto predstave inspirisan...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.