MOL liga: Uzbudljiv vikend u Beogradu

Izvor: RTS, 25.Nov.2016, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOL liga: Uzbudljiv vikend u Beogradu

Beograđani večeras dočekuju Koronu Brašov, a već sutra Dunareu iz Galaca. Oba meča se igraju u Dvorani zimskih sportova SRC Tašmajdan sa početkom u 18 časova.
Hokejaši Beograda pokušaće ovog vikenda da se u okršaju sa dve rumunske ekipe domognu novih bodova, tim pre što je ostao utisak da su im i Korona i Dunarea ostali veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dužnici od pre desetak dana, iz mečeva odigranih u Brašovu i Galacu.
Korona iz Brašova (finalista plej-ofa u sezoni 2013/2014) trenutno zauzima četvrtu poziciju na tabeli MOL lige. Iz oba ovogodišnja susreta sa Beogradom hokejaši iz Transilvanije su izašli kao pobednici. Na samom startu šampionata savladali su Beograđane u Pioniru rezultatom 5:1.
Hokejaši Beograda pružili su mnogo bolji otpor u Brašovu sredinom ovog meseca, kada su do polovine utakmice vodili i ozbiljno zapretili da mogu odneti bodove sa teškog gostovanja.

Igrači Korone su u nameri da slome otpor Beograđana pribegli provokacijama usmerenim pre svega na vodećeg strelca lige Huga Turkota i u tome su potpuno uspeli. Isprovocirali su okršaje na ledu posle kojih je ekipa Beograda ostala bez dvojice veoma bitnih igrača – Dominika Crnogorca i kapitena Dimitrija Filipovića – koji su u želji da zaštite saigrača zaradili isključenja. Dovoljno je reći podatak da je izrečeno ukupno 170 minuta kazni. Utakmica je na kraju završena pobedom Brašova rezultatom 5:2.

Bez obzira na tenzije na utakmici u Brašovu, ostaje nada da su hokejaši Beograda izvukli pouke iz prethodnih mečeva i da neće podleći eventualnim novim provokacijama, već će revanš potražiti kroz što više golova u mreži gostiju. Biće to okršaj vodećih golgetera MOL lige. Hugo Turkot je vodeći na listi strelaca sa 21 golom, dok je napadač Brašova Tomaš Klempa trenutno treći sa 18 pogodaka.
Ništa manji dužnik nije ni Dunarea iz Galaca, koju Beograđani dočekuju u subotu. Oba dosadašnja meča su završena minimalnom pobedom Rumuna (2:3 u Beogradu i 2:1 u Galacu), pa je naredni susret prilika da hokejaši Beograda konačno uzmu bodove ekipi sa istoka Rumunije.
Mečevi protiv Brašova u petak, 25. novembra, i Galaca u subotu, 26. novembra, igraju se u Dvorani zimskih sportova SRC Tašmajdan sa početkom u 18 časova.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

MOL liga: Brašov je pao u Beogradu

Izvor: RTS, 26.Nov.2016, 03:05

HK Beograd - Korona Brašov 3:1 (0:1, 2:0, 1:0) . Hokejaši Beograda su pružili sjajnu partiju i ostvarili veliki uspeh savladavši favorizovanu ekipu Korone iz Brašova rezultatom 3:1. Bila je to četvrta pobeda u sezoni...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.